Svenska
Gamereactor
nyheter
King of Fighters XV

King of Fighters XV till PS5 har enorm fördröjning i spelkontrollen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När du spelar fightingspel är input-lag extremt viktigt eftersom du vill att din karaktär ska reagera så snabbt som möjligt på motståndarens rörelser. Det är i princip den tid det tar från det att du trycker på en knapp tills att din fighter gör vad du tänkt. En hög input-lag kommer därför att få spelet att kännas trögt och inte särskilt responsivt.

Tyvärr är detta något som drabbar en version i det nyligen lanserade The King of Fighters XV. Twitter-användaren Nigel "Noodalls" Woodall har specialiserat sig på att mäta input-lag och har nu delat med sig av sina resultat. Det visar sig att Playstation 5 är den överlägset sämsta versionen på detta område med hela 90,67 millisekunder från knapptryckning till faktisk rörelse. Playstation 4 har betydligt mindre input-lag och den version som svarar klart bäst är Xbox Series X.


  • Playstation 5 genomsnittlig fördröjning - 90,67 ms

  • Playstation 4 genomsnittlig fördröjning - 69,39 ms

  • Playstation 4 Pro genomsnittlig fördröjning - 68,66 ms

  • Xbox Series S genomsnittlig fördröjning - 59,62 ms

  • Xbox Series X genomsnittlig fördröjning - 55,22 ms

Input-lag är naturligtvis alltid dåligt i fightingspel, men det är extra viktigt här eftersom The King of Fighters XV har crossplay mellan Playstation 4 och 5, vilket innebär att spelare med Sonys senaste konsol har en klar nackdel. Det bör noteras att detta inte är det första fightingspelet där Playstation 5 har sämst input-lag då det var samma sak när Guilty Gear: Strive lanserades förra året. Vi vet inte varför detta är så, men hoppas att det är något som kan fixas med hjälp av mjukvara.

King of Fighters XV

Tack Eventhubs

Relaterade texter

6
King of Fighters XVScore

King of Fighters XV

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

King of Fighters känns tyvärr inte som kungarna av fighting längre. SNK har moderniserat bort sina ljuva, pixlade grunder...



Loading next content