Svenska
Gamereactor
nyheter

Charles Martinet drömmer som Mario

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ni vet de där gångerna då man har suttit uppe och spelat i så vansinnigt många timmar att spelet fortfarande ligger kvar på näthinnan när man sluter ögonen. De där tillfällena då man har vaknat kallsvettig mitt i natten utan att veta vad som är verklighet och vad som är dröm.
Charles Martinet, den omtyckta rösten bakom den omåttligt populära rörmokaren verkar ha det precis så där och har det dessutom ofta.

Det var i en intervju med Retro Gamer som Martinet pratade om hur starka hans band är till karaktären och hur djupt den där kopplingen faktiskt går. Han berättade att han ofta drömmer som Mario, alltså inte om honom utan som honom. Ett vanligt scenario är att han flyger fram över sjöar och hav i någon form av Mario Galaxy-stil. Han säger också att drömmarna ibland är i 2D.

Utöver diskussionen om drömsekvenser så berättade han mer om hur det är att vara så starkt förknippad med en specifik karaktär men att varje gång ändå är annorlunda när man jobbar för Nintendo. Oftast är hans dialoger inspelade bara någon vecka innan spelet släpps men det har också funnits tillfällen då röstarbetet har varit färdigställt flera år innan lansering. Ibland är det klart på någon timma, andra gånger tar det 20 timmar. Det beror helt på titeln. Hans favoritprojekt var dock Super Mario Odyssey för Nintendo Switch, mycket på grund av hur många olika karaktärsförändringar spelet bjöd på. Ingen Mario var den andra lik så att säga.

Charles Martinet har tidigare sagt att han vill fortsätta att göra rösten till Mario så länge han kan och förhoppningsvis betyder det att vi får höra hans ikoniska röst i många år framöver.

Hela intervjun finns att läsa här om man är sugen på det!

Charles Martinet drömmer som Mario
It's-a-me, Mario!


Loading next content