Svenska
Gamereactor
nyheter
Resident Evil 2

Moddare har fixat ett VR-läge för Resident Evil 2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nytt år och nya moddar som visserligen kan förstöra våra sparfiler men samtidigt leverera spelupplevelser utöver det vanliga. Ni vet ju hur det fungerar vid det här laget. Någon kreativ moddare sitter hemma på kammaren och funderar över saker som borde finnas i originaltitlarna, får en snilleblixt, sliter arslet av sig i månader, ibland även år för att skapa sin drömversion av ett visst spel och blir hyllad av spelare men avskydd av utvecklare. Ungefär så där ser ekosystemet ut och den här gången är det Praydog som har snickrat ihop en mäkta imponerande VR-mod för Resident Evil 2 och 3 och då snackar vi alltså remaken och inget annat. Det innebär alltså att man kan få den nya uppdaterade grafiken i virtuell verklighet.

Alla som har lirat Resident Evil 7 i VR vet förmodligen vilken veritabel mardröm det var. Hjärtinfarkten lurade bakom varje hörn men samtidigt var det en helt ny typ av upplevelse för många och det är klart att man ville fortsätta utforska, testa gränserna. Pressa nerverna tills de skrek av smärta. Efter den brutala trippen till Louisianas träskmarker så var det också många som ville ha mer Resident Evil i VR. Village bjöd som bekant inte på det så därför är det en välkommen nyhet att VR-modden till tvåan och trean nu är släppt. Det skall nämligen sägas, att den har varit på gång ett tag nu. Redan i augusti förra året visades det upp ett embryo till arbete via UploadVR men nu är den alltså släppt och uppladdad till Github sedan i söndags och den finns därmed tillgänglig för alla som äger originalspelen.

Och det är som sagt ett gediget arbete som ligger bakom den här drömmen. Modden har inte bara full kollisionsfysik i 3D utan även stöd för motion controls. Dessutom tillåter den spelare att se samtliga cutscenes i 3D och med tanke på att båda spelen var i tredjepersonsvy och modden är i förstaperson så förstår man vilket monstruöst jobb det ligger bakom. Det kommer dock med en varning, på pappret en oerhört spännande sådan. Att se scenerna och spela spelen i VR, något de aldrig var tilltänkta för kan låta spelaren se saker som aldrig skulle ha sett dagens ljus och det kan också innebära att systemet kraschar, som med de flesta moddar men det är smällar man får ta. I detta fallet kan det kanske vara värt det ändå för tänk er att återuppleva Racoon City i VR. Dessutom har Praydog redan börjat fila på en PC VR-mod 7:an, som ju som bekant enbart fick VR-stöd för PSVR och Village är också på gång, med motion control support. De är ute i tidig version men en hel del som saknas men det är högst troligt att även dessa kommer att dyka upp på Github inom kort.

Ta en kik på gameplay från Resident Evil 2 remake i VR här!

Resident Evil 2

Relaterade texter

Resident Evil 2Score

Resident Evil 2

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

Ondskan har äntligen återvänt hem till Raccoon City. Efter 21 år har Mathias fått sätta tänder i (och sätta betyg på) Capcoms tokhypade remake...



Loading next content