Svenska
Gamereactor
nyheter

Remedy skriver avtal med Tencent

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Remedy skrev nyligen under ett avtal om rättigheter till internationell utveckling, licens och distribuering för deras uppkommande titel med kodnamnet Vanguard. Detta ska inte förväxlas med utvecklarens arbete på kampanjen för CrossfireX. Det är ett gratisspel med fokus på samarbete i en flerspelarmiljö. Utvecklaren själv beskriver spelet såhär:

The game codenamed Vanguard ("the game"), Remedy's original intellectual property, is a free-to-play, co-operative PvE shooter that combines Remedy's narrative expertise and action gameplay into an immersive multiplayer experience.

Det utvecklas i Unreal Engine för PC och konsoler. Remedy kommer att utveckla och ge ut spelet förutom på marknader i Asien. Där kommer Tencent att lokalisera och ge ut spelet. Avtalet är ett steg för Remedy att nå fler marknader. Båda utvecklarna kommer att dela på kostnader och eventuell vinst. Spelet är fortfarande i ett tidigt skede i utvecklingen men kommer att få en budget inom ramen för högbudgetspel.

The game's development is currently in the proof-of-concept phase. Its development budget up to the end of the first year of live operations will be in the range of a typical Remedy AAA game budget.

Avtalet med Tencent ger också nämnda rättigheterna att utveckla ett mobilspel vilket har en annan form av uppdelning gällande eventuella inkomster. Det är första gången som Remedy på allvar bygger ett spel i kategorin "Games-as-a-Service". I nuläget vet vi väldigt lite om spelet, som följd av att det är tidigt i utvecklingsstadiet.

Remedy skriver avtal med Tencent


Loading next content