Svenska
Gamereactor
nyheter
Cyberpunk 2077

Moddare har fixat det trasiga tunnelbanesystemet i Cyberpunk 2077

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ännu en moddare som fixar det som utvecklarna inte har lyckats med, skulle man kunna säga om man var elak men så enkelt är det förstås inte. Eller så är det precis så det är, enkelt. Vi har ingen aning men hur som helst har en moddare med det kreativa namnet keanuWheeze nu adderat ett fungerande tunnelbanesystem i Cyberpunk 2077. Det var i söndags nämnda moddare slängde upp ett helt fungerande NCART tunnebanesystem som alltså ersätter det befintliga, icke fungerande systemet som CD Projekt inte hann/orkade/ville/kunde lösa innan release. Nu består det av hela 19 unika stationer där spelare kan stå och vänta tills ett tåg anländer. Väl ombord kan man sedan pendla fritt genom Night City.

Det är dock en mod så helt utvecklat är det förstås inte. En viktig detalj som saknas är automation. Det går alltså inte per automatik. Det vill säga att tåget inte fortsätter att färdas genom staden när det inte används. Man måste som spelare "aktivera" transportsystemet manuellt genom att gå till en station och vänta. Så fort man kliver av tåget vid vald destination försvinner det på nytt för att sedan återuppstå vid nästa station. Det gör förstås att den där helhetskänslan försvinner, det blir ju lätt så när saker och ting inte riktigt sitter ihop. Även om projektet från keanuWheeze onekligen är oerhört imponerande så går det inte att komma ifrån känslan av hemmasnickrat och diverse systemkrascher har också förekommit. Men å andra sidan har han uppenbarligen kommit längre än CD Projekt själva så kudos är på plats.

För att "kalla" på ett tåg måste man hoppa vid stationen och för att sedan äntra det hoppar man igen. Att röra sig ombord på tåget och byta plats kräver även det ett hopp men de som hade hoppats på att man kunde kasta sig ur tåget i farten och Vin Diesel-flyga genom luften för att sedan landa på en motorhuv på andra sidan staden måste vi göra besvikna. Det går nämligen icke. Däremot kan man sitta i första klass och titta ut genom fönstret för en magnifik utsikt över hela Night City.

Nu när keanuWheeze har visat vägen så kanske CD Projekt får lite välbehövlig eld i baken och skruvar ihop sin tunnelbana men för tillfället verkar spelarna vara synnerligen nöjda med den lösning som finns.

Viktigt att belysa är att modden endast fungerar på PC, inte några konsoler.

Se videon här!

Cyberpunk 2077

Relaterade texter



Loading next content