Svenska
Gamereactor
nyheter

Orlando Bloom provspelade för rollen som Faramir i Sagan om Ringen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Orlando Bloom blev som bekant utvald att spela alvkrigaren Legolas men det många inte vet är att han först provspelade för rollen Faramir. Bloom berättar att han höll på att ramla av stolen när telefonsamtalet kom från agenten som förkunnade att han var kallad till audition för filmatiseringen av J.R.R. Tolkiens klassiska fantasy-romaner. Ingen hade förstås kunnat förutspå den enorma succé Peter Jacksons filmatisering skulle bli. Hur trilogin skulle bli hans magnum opus och på samma gång också blåsa nytt liv i originalmaterialet, som efter filmerna skulle komma att översättas till närmare fyrtio språk men samtidigt, Orlando Bloom hade precis avslutat filmskolan och hade inte alls förväntat sig en sådan stor roll. Nu har Faramir betydligt mindre tid i rampljuset än den askblonda bågskytten men det hade förstås ändå varit en riktigt tung första roll för en nybakad skådespelare med världen för sina fötter. Så här sa han i en intervju med The Independent i samband med trilogins tjugoårsjubileum.

"I initially auditioned for Faramir, who would be played by David Wenham. They then call me and want me on tape for Legolas. Then it was another meeting with Peter and Fran. I remember my agent calling me to say I'd got the part and I was jumping up and down in my apartment. It was mind-boggling. I did not expect to go into a film right out of drama school."

SPOILER (för en tjugo år gammal trilogi): Och det blev som sagt en ännu större roll för nyexaminerade Bloom. Legolas var av vital betydelse, en nyckelroll som både direkt och indirekt hjälpte Frodo i sin långa och prövande resa till Mordor. Det var till mångt och mycket han som såg till att den heroiska hobbitenn överhuvudtaget till slut nådde det där Domedagsberget.

Resten är så att säga historia och efter rollen i Sagan om Ringen och Hobbit har, den nu 44-åriga skådespelaren från Canterbury aldrig samma höjder igen. Även om han skördade framgångar i Pirates of the Caribbean, där han landade rollen som den skrävlande smeden Will Turner.

Orlando Bloom provspelade för rollen som Faramir i Sagan om Ringen


Loading next content