Svenska
Gamereactor
nyheter

BMW har nått sitt mål att leverera en miljon elbilar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

BMW meddelar att de har uppnått sitt mål att leverera en miljon elbilar på två år, efter att tidigare ha satt upp milstolpen för två år sedan. Den miljonte kunden fick nycklarna till bilen överlämnade av BMW-styrelseledamoten Pieter Nota, och kunden fick dessutom en BMW Wallbox för att möjliggöra laddning hemifrån.

Nu när denna bedrift har uppnåtts har BMW siktet inställt på framtiden och avslöjar att man siktar på att få ut två miljoner elbilar på vägarna under de kommande två åren. Planen för att uppnå detta kommer stärkas med ett utökat sortiment av elbilar, som inkluderar elversioner av BMW 7-serien och BMW X1 under nästa år, samt en elektrisk BMW 5-serie år 2023. Det nämndes också att företaget hoppas att "one out of every two BMW Group Vehicles sold to be fully electric by 2030".

Utöver dessa mål noterades det också att Minis fordonsserie kommer att vara uteslutande elektrisk i början av 2030-talet samt att Rolls-Royce också kommer att vara ett helt elektriskt varumärke från 2030, vilket ytterligare bidrar till BMW Groups mål.

BMW har nått sitt mål att leverera en miljon elbilar
BMW


Loading next content