Svenska
Gamereactor
nyheter
Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West-striderna ingående förklarade

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter att ha gett oss information om hur Horizon Forbidden West kommer ha bättre utforskande, mer intressanta fiender och en mer levande värld, är det nu dags att berätta om hur stridssystemet utvecklats denna gång.

Playstation Blog skriver Guerrilla Games att huvudsyftet med Horizon Forbidden West är att ge oss större valfrihet i striderna. Fienderna har nämligen blivit mer mobila och kan ta upp jakten även om du hoppar i havet eller klättrar upp på en kulle. Vi kan se ett bra exempel på detta i en video i bloggen där Aloy dödar fyra personer på fyra olika sätt.

När fienderna nu fått fler naturliga rörelser kan det möjligen bli svårt att förutsäga vad som väntar dig, så både människor och dinosaurier har därför blivit lättare att förutsäga med hjälp av ljud. Om du börjar bli bra på att läsa dina fiender är det dags att dra nytta av det nya combo-systemet. Enkelt uttryckt handlar det om att bli belönad för att göra flera attacker i rad eller växla mellan närstrid och långdistansattacker smidigt. Genom att attackera flera gånger med spjutet kommer du bygga upp energi. Om du sedan skjuter denna energi med en pil, kommer fienden att ta en extrem mängd skada.

Toppa allt med rustning som erbjuder olika fördelar, möjligheten att uppgradera vapen och utrustning för att bättre passa din spelstil, smartare och mer personliga fiender, mer stealth-moment och en mängd andra små och stora förbättringar - och det låter som att Horizon Forbidden West blir en värdig uppföljare.

Horizon Forbidden West

Relaterade texter

1
Horizon Forbidden West: Burning ShoresScore

Horizon Forbidden West: Burning Shores

RECENSION. Skrivet av Olof Westerberg

För att först och främst klargöra: Burning Shores tar vid efter att eftertexterna till förra årets kanonspel Horizon: Forbidden West rullat förbi. Du måste alltså ha...

Horizon: Forbidden WestScore

Horizon: Forbidden West

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Henric har hoppat in i tidsmaskinen och satt betyg på fortsättningen av Aloys äventyr i en vacker postapokalyptisk värld...



Loading next content