Svenska
Gamereactor
nyheter

Vi kan nu ångra förhandsbokningar av Switch-spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om norska konsumentrådet, konsumentskyddsmyndigheten och Tysklands motsvarande instanser förlorade den första rättegången mot Nintendo när de hävdade att det japanska företaget bryter mot reglerna genom att inte tillåta oss att avbryta förhandsbokningar av Nintendo Switch-spel, valde sistnämnda att ändra så det blev möjligt att avboka upp till en vecka innan lansering. Detta var dock inte tillräckligt, så överklagandet har pågått sedan dess och nu kommer ett positivt resultat.

Den tyska konsumentskyddsmyndigheten VZBV skriver att appellationsdomstolen har upphävt beslutet till tingsrätten, vilket innebär att Nintendo måste ändra reglerna för förbeställningar på Eshop. Kort sagt anser appellationsdomstolen att Nintendo inte kan kräva att konsumenterna avstår från sin rätt att avbryta sina förbeställningar eftersom sådana nedladdningar inte anses vara en färdig handel eller spel som kan användas.

Nintendo sägs ha accepterat detta beslut, så förhoppningsvis kommer sjudagarsgränsen att tas bort väldigt snart. Om du upplever problem med att avboka fram tills dess, nämner du bara detta i ett epostmeddelande till Nintendo. Vi är glada att det slutade lyckligt, även om Nintendo utan omsvep borde ha gått med på denna förändring eftersom det är det enda rimliga.

Vi kan nu ångra förhandsbokningar av Switch-spel


Loading next content