Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 2042

Titanfall- och Halo-skapare ska utveckla MCU-inspirerat Battlefield-universum

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter mer än nio år som chef för Dice meddelar Oskar Gabrielson att han kommer avgå från sin roll om några månader. Därefter tar Rebecka Coutaz över som general manager för Dice, och detta är bara början på riktigt stora förändringar för Battlefield.

Det visar sig nämligen att Vince Zampella - Respawns grundare samt tillika Titanfall-skaparen - tydligen inte har händerna tillräckligt fulla med att vara chef för både Respawn och studion som tidigare hette Dice Los Angeles (numera Ripple Effect). Nu avslöjar han därför i en intervju hos Gamespot att han dessutom fått jobbet som chef för Battlefield-franchisen i allmänhet. Det som gör detta extra intressant är att han samtidigt avslöjar att målet är att skapa ett enat Battlefield-universum där studior från hela världen ska skapa unika spel i serien.

Ett exempel på det senare är den nya EA-studion i Seattle som grundats av Halo-skaparen Marcus Lehto. Zampella säger att de kommer att utforska nya upplevelser och affärsmodeller i en värld med delade karaktärer och berättelser, lite som i Marvel Cinematic Universe.

Det lär dröja ett tag innan vi får se konkreta tecken på att denna nya strategi är i full gång, för samtidigt säger EA att Dice, Ripple Effect och Seattle-studion kommer fokusera på att förbättra Battlefield 2042 och skapa mer innehåll till spelet i första hand.

Battlefield 2042

Relaterade texter

Battlefield 2042Score

Battlefield 2042

RECENSION. Skrivet av Kieran Harris, GR UK (Översättning: Petter Hegevall)

R E W I N D ! Efter att ha fått testa en förhandsversion som enligt vår systertidning i England var förhållandevis fri från tekniska bekymmer har Dice senaste spel släppts och det presterar rätt illa, därför har vi tiltat vårt betyg efter produkten som just nu står på butikshyllorna...

0
Battlefield-veteran grundar ny studio

Battlefield-veteran grundar ny studio

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Lars Gustavsson, ibland även kallad Mr Battlefield då han varit hos Dice och utvecklat spel i serien i 22 år, låter nu avslöja att han grundat en ny studio kallad TTK...



Loading next content