Svenska
Gamereactor
nyheter
Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 har fått en kanonstart

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

En av de extragrejer som ingick i Premium Edition av Forza Horizon 5, var fyra dagars försprång till allt det roliga. Det verkar som om en hel del människor nappat på detta, trots att det ingår med Xbox Game Pass redan från dag ett på det "riktiga" lanseringsdatumet den 9 november.

Som SnapBlastPLAY på Twitter uppmärksammat har över en miljon användare redan kört Forza Horizon 5, vilket avslöjas via Hall of Fame-tabellen i spelet. Detta innebär att Horizon 5 är på väg att bli en kommersiell succé trots att det formellt inte ens har lanserats, och i direkt konkurrens med Call of Duty: Vanguard som hade premiär i fredags.

Forza Horizon 5

Som för att göra allt bättre för utvecklaren Playground Games, uppmärksammas det nu på flera håll att racingtiteln även årets högst rankade nya titel på både OpenCritic och Metacritic. Vi antar att spelarantalet kommer växa enormt när både folk som köper den vanliga versionen och Xbox Game Pass-användare kommer igång med att utforska Mexiko på premiären imorgon.

Ett annat tecken på det stora intresset för Forza Horizon 5 kommer för övrigt från analytikern Benji-Sales som ställde det mot Call of Duty: Vanguard på Google Trends, mätt under den senaste månaden, med resultatet du kan se nedan. Det visar sig att fler människor har googlat Horizon 5 än Vanguard i världen med ganska stor marginal. Frankrike, Irland och Finland är de enda länderna i Europa som googlar Vanguard mer, samt att det är helt jämt skägg i Nederländerna.

Glöm inte att läsa vår recension, och föredrar du videorecension hittar du den högre upp. Vi påminner även om vår stundande turnering som drar igång imorgon där du har chansen att slipa dina tider ända fram till den 1 december - med riktigt fina priser (varav några lottas ut bland de som deltar oavsett prestation).

Forza Horizon 5

Relaterade texter



Loading next content