Svenska
MEDLEMSRECENSION

Resident Evil HD Remaster

Skrivet av: AG Jati   2020-09-23

Muterande döda, galna ödlemän och glupska hundar. Välkommen till huset som gud glömde.

Skräck och rysare. Två genrer som är så enkla och göra men samtidigt så enkla att misslyckas med. Oavsett om man pratar om film och spel. Ibland blir inspirationskällorna får många och det resulterar kring några av de oändliga antal onspirerande zombie-rullar som lär nog aldrig tar slut. Så, varför inte gå tillbaka till en mer svunnen tid då det fanns passion för de vandrande köttbergen?

Som namnet tyder så är detta en förvandling av ett av de viktigaste liren som någonsin skapats. Jag kan nog föreställa pressen de talangfulla skaparna hade när de skulle skapa en framtida klassiker som även enligt en del toppade originalet. Det måste flörtas med nostalgi samtidigt som man bjuder på ett nytt smörgåsbord av skrämselmoment. Åh, visst blev det över all förväntan.

Folk njuter säkert av att få uppleva sina favoritmoment på nytt. Det första mötet med en långsam och illaluktande zombie som tvingar en mot en hörn och leder till full rulle tillbaka till hallen. Glaset som splittrar i tusen bitar när människoätande hundar stormar in i attack. Och vem kan inte glömma shocken av att stå öga mot öga mot den gigantiska ormen, hajen samt spindeln för att nämna?

Bland nyheterna har vi de mycket skrämmande "crimson heads". Något så litet som en återuppväkt zombie får en att bli svettig. Bara att se den bli till på golvet och sedan resa upp i full fart mot Jill eller Chris kan vara nog bland de coolaste momenten man upplevt i ett skräckspel. För det är trots allt spel om överlevnad och då handlar det väldigt mycket om att få spelaren att tänka om över sina aktioner.

Långsamt, vilt och klurigt. Det är Resident Evil.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10