Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mario Kart Wii

Mario Kart Wii är ett sånt här spel som man spelar bara för att köra ett racing spel där man ska ha kul! Inte bara för att vinna, uppgradera, köpa ny bil och så vidare. Man gör det för att man känner att man vill köra lite för att det är kul.
Mario Kart har ju alltid varit populärt och jag kommer ihåg när jag var liten hur jag spelade det på Super Nintendo och det var det roligaste jag nånsin har gjort på den tiden! Jag dyrkade spelet nästan och då var jag för liten för att förstå vad spel handlade om. Men det var kul så jag spelade.

Samma känsla kommer när jag spelar detta Mario Kart. Kanske inte dyrkar spelet riktigt men jag känner mig nästan som den lilla grabben jag var då, förutom att jag sitter med en plast ratt i handen och lutar mig med istället för en dosa, men lutade sig, gjorde man alltid. Spelar ingen roll vad man hade i handen, i Mario Kart och flera andra spel så lutar man sig när man svänger, eller hur?

I Mario Kart Wii kan du spela en eller 4 spelare på samma eller online och alla lägen och sätt att spela fungerar lika bra. Finns flera olika race att köra med flera olika banor med en hel del hinder och hopp och allt det som brukar vara med. Som vanligt, se upp för att köra på gräset då bilen inte går lika snabbt där förutom om du råkar ha en boost.

Jag gillar att använda Wii remoten för att svänga runt hörnen och vira undan från bananskal och andra onyttiga saker som ligger i vägen för en, t ex en stor svart kanonkule hund eller vad man ska kalla det som finns på en bana. Det är också en sak att se upp för. På flera banor finns det rörliga hindren som fladdermöss i en gruva, kor som korsar vägen i en farm bana eller varför inte dom där stora ökenvarelserna som har 4 kulor staplade på varandra som rullar fram och tillbaka över banan. Gäller att hålla koll på mer än bara andra tävlande!
Fler än en gång har jag förbannat korna eller pingvinerna som är i vägen för att jag kan inte låta bli att kolla bakåt en kort sekund!

Spelet har en riktigt nostalgi känsla för mig och själv så tycker jag grafiken inte har någon som helst betydelse i detta spel. Jag ser vad jag kör, vad jag använder och så vidare så jag är nöjd. Det är fortfarande Mario Kart och det är det som räknas. Kontrollen är bra och jag har inga problem, såvida inte batterierna skulle ta slut mitt i ett grand prix tävling förstås!
Tar ett kort tag att vänja sig om man använder ratten men den fungerar för det mesta felfritt. Och jag säger för det mesta för att jag märkte vid senaste spelgången att knappen som sitter på ratten och ska trycka in B knappen på min Wii remote fastnade inne så den höll in B-knappen och sköt iväg alla mina skal och bananskal och det jag plockade upp direkt! Ordnade sig snabbt och det går minst lika bra utan ratten, om inte bättre, för mig spelar det ingen större roll.

Största problemet tycker jag är att banorna är ibland lite korta, 3 varv är ingenting på en del banor. Tycker du det känns som du började på banan för 2 minuter sen och är nu klar med 3 varv så var det nog 2 minuter sedan också! Ett annat minus med banorna är att dom kan vara lite återanvända men det syns inte allt för mycket men hade gärna haft lite mer variation! Fler av en viss bana än den andra kan man nog säga!

I stort sett ett roligt litet racing spel som jag tycker att alla som har Wii ska prova åtminstone. Man kan nog alltid lämna tillbaka det eller sälja det om man inte gillar det! Finns alltid något begagnat att köpa och prova, men glöm inte att kolla så att det fungerar innan ni köper.
Skulle man vara mer noga med betyget skulle det nog bli 8,5/10 men jag är nöjd över detta spel och jag gillar och kommer nog alltid att göra!

Medlemsrecensioner30
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10