LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      MEDLEMSRECENSION

      Watch Dogs

      Spelad version: PS4/PAL

      Dataintrång är vårt vapen.
      I dagens ständigt uppkopplade värld har Chicago det mest avancerade datorsystemet i USA - ctOS. I rollen som Aiden Pearce har du möjligheten att hacka hela systemet och göra Chicago till det ultimata vapnet i din jakt på hämnd. Men vad händer när din personliga vendetta påverkar en hel stad?

      Som datahackern Aiden får du ta dig an en hämndhistoria som spänner över fem akter. Efter en hacker-attack, där han tillsammans med en kollega försöker råna ett känt hotell, vilket går käpprätt åt skogen, så försöker Aiden fly med sin syster & hennes två barn. Två attentatsmän attackerar flyktbilen och Aidens sexåriga systerdotter omkommer.
      Han beslutar sig för att finna de skyldiga genom sin datorkunskap & hackerskicklighet. Genom att använda sin smarta telefon kan Aiden påverka det mesta i sin omgivning, allt ifrån kameror, bankomater, ansiktsigenkänningsprogram till trafiklyktor.
      Ju djupare du gräver desto fler hemligheter involverande Chicagos samhällstopp avslöjas.

      Jag är splittrad inför detta spel. För att vara en öppen sandlåda, så är det välgjort, inte riktigt i Rockstars GTA-klass, men det bästa försök jag sett. Chicago är en levande stad och det finns väldigt mycket att göra. Det märks att Ubisoft haft Assassin's Creed som grundplåt, för här finns också moment med torn som skall "låsas upp" för att komma åt nya huvud- & sidouppdrag. Dessutom finns det pikar mot AC-spelen bland ett par av de övervakningsvideor som Aiden hittar.
      Tyvärr blir sidouppdragen för utdragna, 18 st brottskonvojer som skall stoppas är ungefär åtta för många! Likadant med online-uppdragen, 10 telefonhackningar eller 10 förföljelser, hälften skulle vara nog. Och då har jag inte nämnt alla minispelen! Det blir helt enkelt för segt & långtråkigt.

      Grafisk är Watch Dogs mycket snyggt och även fast det inte är lika läckert som den E3-demo som visades 2012, så är jag imponerad. Chicago är en tacksam stad att göra spel av, i mitt tycke, och jag uppskattar de "city hotspots" som informerar om stadens historia, kulturella byggnader & torg. Även det ett bra arv från Assassin's Creed-serien. Vatten- & rökeffekterna är vackra och jag gillar designen på spelet. Apropå design så för introskärmen tankarna till Animusen från AC, och dess hackande bilder när den ritar upp spelvärlden.

      Ljudet är helt okej. Motorer, vapen, miljöljud & telefonsignaler låter fint i mitt ljudsystem.
      Tyvärr jämför man lätt dessa "öppna sandlådors" spelmusik med Rockstars fingertoppskänsla, och så bra är inte musikvalet, dock hajade jag till i eftertexterna då gruppen Chicagos låt Wake Up Sunshine bröt av på ett oväntat & skönt sätt. Mer sånt hade varit kul!
      Röstskådespeleriet håller inte heller hög klass. Aiden Pearces röst gestaltas av Noam Jenkins, som tyvärr gör Aiden träig & stel, vilket inte underlättar för empatin för huvudkaraktären.

      Kontrollen är godkänd, man märker att spelstudion har kopierat bilstyrning från Driver-serien, men det fungerar bra. Tunga bilar med stort vridmoment sladdar lätt runt, medan mindre bilar knappt får upp nån fart och låter som symaskiner. När man sedan börjar låsa upp förmågor och kan ändra trafikljus, resa pollare & spränga nedgrävda ledningar med telefonen, så blir biljakterna ännu roligare.
      Jag gillar smygelementen och tycker det fungerar fint med den tekniska lösningen med kapade övervakningskameror för att identifierar vakter, fällor & rörelsemönster.

      Hållbarheten är även den godkänd, berättelsen är ganska inte den mest orginella och börjar ganska svagt, men den blir bättre & bättre, och mot akt IV, när familjen skall räddas, bryr jag mig äntligen om Aidens öde. Ungefär 20-talet timmar tar väl huvudstoryn att spela igenom, men man kan grotta ner sig i en antal sidouppdrag, både online & inuti spelet. Tyvärr blir det snabbt urvattnat då dessa uppdrag är alltför många, och med liten variation!

      Watch Dogs är ett bra spel och vissa saker gör Ubisofts titel riktigt bra. Grafiken är dess starka sida, tillsammans med den högteknologiskt designade staden Chicago & dess levande gatumiljöer. Andra saker är mer mediokra, som musik, röstskådespel & berättelse, särskilt om man jämför med den mästerliga spelserien Grand Theft Auto.
      Om du gillar "öppna sandlådor" så kan du absolut spela detta, men det är inte bland det bästa i genren.

      Medlemsrecensioner8
      Samlat betyg: 6.9/10
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      10