Svenska
MEDLEMSRECENSION

Armored Warfare

Ett nytt 'World of Tanks', fast med uppdrag som tillägg. Kan det funka?

Armored Warfare slänger sig in i kriget om dina pengar.
Spelet är iofs gratis, men guld och premuim-tid kostar riktiga "kulor" - för att vara vitsig.

Det syns direkt var de fått inspirationen från: World of Tanks.
Med allt från loggan till vagnens uppgraderingar och själva siktet.
Nu är kopiering inte alltid dåligt.

De har t.ex. fått med laddningstiden som en del av en cirkel - det fanns innan bara som en extra mod till WoT. Du börjar med en träning där du ska skjuta på lättare mål - som visserligen skjuter tillbaks. Sedan finns två grenar att gå: Wölflis som har många amerikanska fordon och Shishkin där många ryska fordon finns med. Du kan även välja att köra uppdrag tillsammans med fyra andra, eller spela en vanlig man-mot-man match.

Därefter gäller det att samla erfarenhet (XP) och pengar för att köpa nästa nivås tank.
Grafiken har fått många beröm, men den är lite si och så. Växtlighet och detaljerna på ens fordon är imponerande men sanddyner och andra underlag är sparsmakade med detaljer.

Uppdragen då? Tja, det känns som om de går om och om igen, i en loop. Jag har kört flygplatsen, hamnen och anfallit motståndarnas depå ett otal gånger. Ibland får man även göra om träningsbanan. Nej, spelet är nog mest tänkt att spela i lag om 15 personer vardera. Har du kört World of Tanks innan, kommer du ha fördel att känna till svaga punkter och motståndarens laddningstid. Har du (ännu inte!) kört World of Tanks, rekommenderar jag det framför det här.

Slutsats: Även om man bortser från den uppenbara plagieringen av World of Tanks, finns inte mycket mer unikt än de ganska enformiga uppdragen. Matcherna känns aldrig lika engagerande och dum-kommentarerna att det är livsviktigt att lyckas känns mest som tomma klichéer.
Men... du får spränga saker i luften! Bara det höjer betyget ett steg.
Totalt: 7/10

Hm, det känns som om jag sett det mesta förut. Just det! World of tanks heter det...!

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10