Svenska
MEDLEMSRECENSION

Metal Gear Solid HD Collection

Metal Gear Solid är den bästa spelserien som någonsin funnits.
Den här samlingen är bara för mycket för en person som mig.
5 fantastiska spel i ett fodral? Skriv upp mig på den listan.

Jag spelade MGS1 för första gången 2010 för en snubbe i min klass var ful och tyckte att spelet sög så jag fick det av honom. Jag ogillar den personen för att han hatar MGS1.
Men den snubben väckte ändå mitt intresse för Metal Gear Solid och allt som har med Metal Gear och göra.
Jag älskade MGS1 när jag spelade det för första gången.
Sen, typ 4 år senare då jag satt och kollade runt på någon hemsida efter spel så fann jag Metal Gear Solid HD Collection för det låga priset av, typ, 150kr? Jag minns inte.

Jag startade MGS2 och körde det, Tanker kapitlet var fantastiskt.
Sen kom jag till Plant kaptitlet, och tja, jag gillade det inte lika mycket som Tanker kapitlet.
Alla ställen kändes så mycket mer öppna och det var svårt att smyga förbi alla utan att ha M9:an. Sen när jag kom till ett område som krävde att jag skulle hänga på en kant för att fienderna inte kunde se mig.
Varje gång jag skulle dra upp Raiden igen så tryckte jag på fel knapp så Raiden bara föll ned i vattnet och jag hörde "RAIDEN!" om och om igen.
Spola fram till slutet av spelet och jag gillade det inte lika mycket som jag borde ha gjort egentligen. Jag hade inte lärt mig alla nya mekaniker i spelet, jag körde det som jag körde MGS1. Stort misstag.

Sen gick jag över till MGS3, det var annorlunda. Jag tyckte att det var ett okej spel när jag kört det ett tag, jag körde fortfarande spelet som om det var MGS1, jag använde MK22:an så mycket när jag kom till ett nytt område.
The End striden var den värsta jag någonsin varit med om, tack vare att jag körde på fel sätt. Jag klarade det på dåligt humör tack vare The Boss striden, jag visste inte att man kunde undvika The Boss CQC genom att själv trycka på CQC knappen innan hon plockade sönder ens vapen. Jag tyckte att MGS3 var det sämsta Metal Gear efter jag klarat det.

Jag gick över till Peace Walker. Jag gillade det faktiskt. Jag tyckte att det var det bästa Metal Gear spelet jag kört. Hela grejen med att man har sin egen bas med sina egna legosoldater.
Bossarna var kanske inte de bästa, men man kunde äntligen gå medan man hukade, stort plus från mig på den fronten.
Efter jag klarade det tyckte jag att det var det bästa Metal Gear jag spelat.

Spola fram lite längre och jag bestämde mig för att spela om MGS2 och MGS3, det visade sig att de spelen var de bästa spelen jag någonsin spelat. MGS3 är mitt favoritspel.
Efter det bestämde jag mig för att spela Metal Gear och Metal Gear 2: Solid Snake.
Metal Gear var ett kul spel, dock var jag tvungen att ta till en guide efter jag hade besegrat Shotmaker. Jag gillade spelet, jag hade aldrig klarat spelet utan en guide.

Jag gick över till Metal Gear 2: Solid Snake, det var väl presenterat, det såg bra ut, soundtracket var bra. Fienderna gick över till andra områden. Men fiendernas synfält blev buffade otroligt mycket sen Metal Gear. Jag blev överraskad tack vare att fienderna i Metal Gear så såg fienderna bara i en rak linje.
Jag klarade aldrig av Metal Gear 2 tack vare att jag inte visste vart jag skulle gå.
Jag borde kanske kolla upp en guide.

Bottom-line: Spelen är fantastiska, är bara lite besviken över att MGS1 inte var med i den här samlingen, köp den, köp den, KÖP DEN!

Samlat betyg: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10