Svenska
MEDLEMSRECENSION

Wolfenstein: The Old Blood

Skrivet av: Sebbeza   2015-05-18

Eftersom det inte ser ut att bli någon recension utav det här på Gamereactor tänkte jag själv dela med mig om mina tankar kring Machinegames senaste installation i Wolfenstein serien. Det var för ungefär ett år sedan som The New Order släpptes och jag tokgillade det och det var just på grund av den fantastiskt underhållande gameplay:n som jag inte tvekade en sekund att inhandla The Old Blood.

Spelets inledning är maffig, smakfull och det syns väldigt tidigt att The Old Blood bjuder på mer intressanta omgivningar än The New Order, vilket jag tyckte var det största problemet med huvudspelet. Efter inledningen bjuds det på vad som kändes smått utdraget stealth segment, men efter en stund kommer samma underbara samspel mellan stealth och skjut-segment som från The New Order tillbaka.

Det är inte jättemycket ändringar på gameplay:n, mer än att man kan klättra upp för stenväggar här och där, som i sin egen del tillför lite fler gångar och sätt att komma förbi olika ställen, utöver det har de lagt till några nya vapen som passar in fin-fint. Bandesignen känns även en gnutta mer öppet och det finns gott om hemligheter att leta reda på. Omgivningarna är också mer färgglada, vilket också kom som en välkommen förändring.

Handlingen är till en början väldigt långsam och tråkig men det plockar snabbt upp farten och blir redigt intressant en bit in i spelet. Handlingen är i basen att man ska sno dokument från den onda Nazi-skurken Helga för att kunna leta reda på Deathshead "compund", som man sedan stormar i The New Order. Det går, som man kunnat gissa, inte helt som våran B.J hade tänkt sig.

Ett stort plus är även spellängden, jag har hunnit spela 6 timmar utav The Old Blood och har klarat en bit över halva spelet och det fortsätts lägga till nya saker ju mer man spelar, så det är väldigt sällan man blir trött och tänker "Bah! Detta är ju exakt det jag gjorde i The New Order". Om du tillhörde dem som gillade Wolfenstein 3D påskägget i The New Order lär du också bli glad över att höra att det finns ett bra antal banor likt dem utspridda i The Old Blood.

Jag vet att det finns väldigt många användare här på Gamereactor som gillade The New Order, så om du tillhör en av dem så tycker jag definitivt du borde införskaffa dig detta. För 200 kronor är The Old Blood otroligt prisvärt.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10