Svenska
MEDLEMSRECENSION

EA Sports UFC

EA sports första sammarbete med UFC vart annonserat under 2012 och två år senare har vi ett spel som det finns mer att önska hos. När man startar spelet för första gången känns det som början på ett riktigt bra och framgångsrikt spel, med våran svenska superstjärna Alex "The Mauler" Gustafsson vid sidan av världsmästaren i lätt tungvikt Jon "Bones" Jones får man nästan gåshud.
Karriär läget har mycket att önska
Efter att ha använt EAs lite buggiga gameface för att få sitt ansikte i spelet är det bara välja och vraka hur din fighter ska se ut. Allt ifrån tatueringar, kroppsbyggnad, och hårfärger. Man kastas direkt in i het luften när man slåss för sin plats i The ulitmate fighter som ger unga fighters möjlighet att slå sig in i UFC. Detta var något som verkligen uppskattades av fans att man äntligen fick chansen att tävla i den berömda turneringen. Efter första fighten blir man vald i ett lag av två stycken UFC stjärnor. Man tränar i små minispel för att utveckla sin egen fighter och göra honom bäst i världen. Detta är något som blir väldigt uttjatat eftersom det inte finns så många olika sätt att träna på och man tröttnar på det. När man gått igenom The ultimate fighter kasta man in i UFC och möter datorskapade karaktärer på underkort rätt länge innan man får chansen mot en riktig fighter. Vid denna tidpunkt kommer nog UFC stjärnan vara väldigt mycket bättre än din egen fighter och man får kämpa för att vinna. Man slår sig fram till en titelchans och vinner man den så blir man den som alla de bästa ska slå. Försvarar man bältet ett antal gånger så får man en super fight mot en mästare i en annan viktklass, detta är dock inte för något bälte och direkt efter får man gå tillbaka till sin egen viktklass. Jag hade gärna sett att man kunde byta viktklass när man rensat ur sin division. De skulle behöva fixa något nytt sätt att träna upp sin egen fighter till exempel istället för att göra samma saker hela tiden slå på säcken, brottas eller träna sina submissions så skulle man kunna lägga upp det som ett riktigt training camp, där man tränar olika tekniker försöker lära sig nya saker och samtidigt tränar uthållighet, samt att man sparrar mot en fighter som ska mima den fighter man ska möta sen. Och istället för att man får poäng, per lyckat träningspass, som man använder för att välja vilka attribut man vill bli bättre i så kan de olika träningspassen göra din fighter bättre på det man tränar.
Mycket kvar till ett färdigt spel
Allt som allt så finns det mycket kvar att önska för att spelet ska vara fulländat. Att man kan använda sig av buren mer när man brottas och är på marken. Jag önskar att de skulle lägga till fler spellägen än vad de har just nu, som det ser ut nu är det bara Fight now, online och karriär. Jag skulle gärna ha ett spelläge där man kan skapa event och köra igenom de sedan vill jag också att det ska gå att välja ett gym i karriärläget där kan välja att åka till Sverige och träna med Alexander Gustafsson eller åka till Brasilien och träna med Anderson Silva. Något som de verkligen borde lägga till är att man ska kunna skapa en kvinnligt fighter när de ändå har lagt in den kvinnliga bantamvikt divisionen, detta gör spelet mer jämställt vilket gör att flera tjejer som kanske väljer att spela det också.

Jag tycker att spelet är roligt att spela men att man gärna vill ha flerspelägen och mer variatet på själva spelet. Men jag skulle ge den 3,5 W av 5 W för det är ändå ett steg i rätt rikting från UFC Undispuited där fighterna var stela som pinnar.

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10