Svenska
MEDLEMSRECENSION

Killzone: Shadow Fall

Dags för ett gäng lite kortare recensioner av Ps4spel.

Tänkte försöka beta av dem i den ordningen jag klarat av dem.

Först ut är alltså Killzone Shadow Fall.

Jag har lirat alla tidigare delar av Killzone och tycker överlag det är en ganska bra spelserie, dock inget spel som riktigt lyckats fullt ut, och det gäller även Shadow Fall.

Om vi börjar lite bakvänt, med multiplayern så tycker jag nog att mp i trean och i Mercenary är helt ok och står ut som de bästa i serien.

Shadow Falls mp är tyvärr väldigt intetsägande och saknar den känslan av att vilja spela en match till, det finns ett par klasser att leka med och det mesta är upplåst från början, fiffigt trodde Guerilla, tråkigt tycker jag.

Väl ute på stridsfältet är det mesta som vanligt snyggt när det gäller Killzone, men sen är det stopp med det roliga, seg styrning, ingen som helst känsla i striderna och jag tröttnar oftast innan jag ens hinner köra klart en match, köpte tyvärr seasonpass när spelet släpptes men får hoppas på det utlovade coopläget.


Singleplayer är desto bättre tycker jag, och är tillsammans med Mercenary det bästa i serien, många håller 2an som det bästa i serien både vad gäller mp och sp, men jag tycker Shadow Fall var riktigt bra i sp och faktiskt värt ett köp enbart pga sp.

Handlingen är väl som vanligt i den här typen av spel inte mycket att hänga i granen, men spelbarheten, grafiken, ljudet/musiken är topp och jag hade roligt från spelets start till slut.

Man lirar en Jeppe som heter Kellan och är en såkallad Shadow Marshall, specialiserad på att smyga och som till sin hjälp har en liten minirobot kallad Owl som han kan använda sig av på olika sätt i striderna, går inte in på djupet av handlingen mer än att det handlar mycket om att smyga och infiltrera. Handlingen är mer personlig än tidigare och bjuder på en del oväntade och pirriga sekvenser, som sagt, ingen toppenstory men helt ok.


Mitt betyg efter denna värdelösa recension blir 68/100

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10