Svenska
MEDLEMSRECENSION

Infamous: Second Son

Lite kort om spelet:

Spelet börjar med att du får se småstadsgangstern Delsin Rowe stå vid en reklamskylt och är redo att måla graffiti, då kastas man in i spelet och får skaka kontrollern som en färgburk och sedan med hjälp utav Sixaxis fylla i graffiti stenciler (jag tycker det är coolt sett att utnyttja sixaxis).

Delsin Rowe är en vanlig 24årig man helt utan krafter, men detta ändras efter att man fått njuta av den fina grafiken/miljön i ca. 3-5min in i spelet då en DUP-fångtransport crashar och han rör vid en kraftledare, en kraftledare som besitter rökkrafter, då det visar sig att han har kraften att ta del av andras krafter bara vid beröring.

Efter några minuters strid mot rök kraftledaren, Henry "Hank" Daughtry, så möter man för första gången, men långt ifrån sista, Brooke Augustine, en betong kraftledare som även är ledare över DUP (Department of Unified Protection), som tar Hank till fånga i ett betong block, där gör man sitt första val, om man vill vara ond eller god, i båda fallen så setts hela Akomish-klanens (Delsins "familj") liv på spel då Augustine sätter betong i alla deras kroppar och Delsin slås medvetslös och vaknar upp 2 veckor senare.

När Delsin vaknar upp får han reda på att endast Augustine, eller någon som har betong krafter, kan få ut betongsplittret ur deras kroppar och påbörjar då sin resa till Seattle där hela spelet utspelar sig för att få tag på Augustine och hennes krafter.

Mina synpunkter:
Jag har spelat igenom spelet två gånger samt jagat alla trophys och collectibles.
Min första playthrough var med ond karma på normal svårighetsgrad då jag samlade alla collectibles och det tog mig ca. 15timmar.
Min andra playthrough var med god karma på expert då jag endast körde main quest och samlade några collectibles för att få upp karman och det tog mig ca. 10-15timmar.

Spelet är snyggt och väl designat med nästintill inga buggar och glitchar, dock är grafiken inte jätte mycket snyggare än infamous 2 men storyn och spelupplevelsen är bättre än 2an, enligt mig.
Second Son är dessutom mer färgglatt än dem två tidigare spelen.

Betyg:
Grafik 9/10 (Går att få snyggare nu med nya konsolen, kolla på Division t.ex)
Storyn 8/10 (Variabel spelning genom hela kampanjen med en bra story, bättre 2an men inte bättre än 1an)
Hållbarhet 9/10 (Variabelt igenom kampanjen och lite repeptivt men ändå kul att få alla collectibles, alla 4 krafter man har efter att spelat igenom spelet gör det roligare)
Speltid 6/10 (25-30timmar är för lite speltid för ett spel man betalar 750kr för)

Slutbetyg 8/10

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 6.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10