Svenska
MEDLEMSRECENSION

Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty City

Skrivet av: AG Jati   2014-03-05

Work Hard
Party Harder

DLC/Special Edition/Collectors Edition/Expansion. Detta infaller alltid då flera spelutvecklare gör ett väldigt populärt spel som alla gillar. Man gör så lite som att sätta dit en extrafigur eller en till spelvärld. Eller så går man så långt genom att skapa ett alldeles nytt spel. Detta ville kungarna bakom Rockstar Studios skapa efter deras äckligt framgångsrika fyra i GTA-serien. Istället för onödiga små features som att slänga in något unikt uppdrag valde dem att slå in högsta växeln. På ena sidan har vi ett hårdkokt motorcykelgäng som skapar trubbel på Libertys gator! På andra sidan har vi en explosiv historia fylld med sprit, kvinnor, nattklubbar och Luis Lopez! Detta kan ju inget annat än att bli en oförglömlig upplevelse.

Som sagt, i denna DLC kan du välja mellan två olika storys. Alla tar sin plats någonstans där du spelade som slovakern Niko Bellic fast med nya karaktärer och en helt annan story. Detta betyder också att du kommer en få en ny inblick i hur Liberty City är på dagarna och kvällarna. Visst vet man redan att det är "The Worst Place In America", men en titel räcker inte för hela förklaringen. Vi kommer få tillgång till ett gäng nya prylar som ett hagelgevär och även ett avancerat gevär med ett coolt scoop-system. Även så kommer det ett gäng nya utmaningar och aktiviteter där du kan antingen bjuda ditt biker-gäng eller dina polare på en runda golf och airhockey. Radiostationen har även piffats upp med en New Age-kanal vid namn "Self FM" som är min favorit och "Vladivostok FM" som en här gången spelar modern house/trance-musik.

Vi kan ju börja att spekulera kring det ena kapitlet, The Lost & Damned. I detta kapitel tar du rollen som Johnny Kleibitz, även kallad "The Jew" från några i hans biker-gäng. Han är vice chef för The Lost medans hans andra polare Billy Grey(som också är den äldsta) är högsta chefen. Varje dag kämpar dem med att hålla sitt gängs heder genom omåttligt våld, hasch-kakor, whisky och ett och annat besök på Honkers, gängets strippklubb. De har även en rival-klubb vid namn Angels of Death som gör livet rätt så surt för dem. Johnny vill att "The Lost" ska kunna representera på ett mer politiskt sätt istället för enbart med knytnävarna. Men Billy är envis som en gammal get och vill att gänget ska vara samma biker-gäng sedan klubben startades. Det blir en kort men väldigt intressant historia om svek, hämnd och lögn under spelets gång.

I vårt andra kapitel, The Ballad of Gay Tony, spekuleras storyn mer på det ljuva nattlivet i Liberty City. Luis Lopez, assistent för "Gay Tony"Prince på Hercules, har en vardag som består av att kasta ut fulla sluskar, dricka shots och haffa tjejer på dansgolvet. Fast medans allt verkar vara en dans på rosor så hamnar Gay Tony i ett riskabelt spel med Ancelotti-familjen där han lånat en hel del. Nu vill han att Luis ska kunna hjälpa honom betala tillbaks allt han är skyldig gangstrarna så Tony slipper få flera finansproblem. Till skillnad från historien med biker-gängen så innehåller denna mycket fler aktiviteter som Triathlon, Fallskärmshoppning, Drogfajter och mer pulshöjande uppdrag än tidigare.

Jag finner det inte så stor överraskning att många föredrar The Ballad of Gay Tony istället för The Lost & Damned. Jag fann det sistnämnda på tok för kort och med tok för repetitiva och att "du behöver motorcykeln för det där och det där, tjat, tjat". Det känns nästan som om jag blev tvungen att göra alla dessa uppdrag och aktiviteter och fick nästan ingen chans att göra mina egna val. Men ändå så har The Lost & Damned precis som TBOGY en intressant story. Johnny är precis som sina medlemmar väldigt intressant karaktärer och bygger upp storyn väldigt bra. Oavsett på motorcykeln med hagelbrakaren eller på helikoptern med kulsprutan så är det två väldigt prisvärd DLCs som kommer göra varje GTA-fan nöjd.

Betyg

Spel-upplevelse: 9/10
Grafik: 8/10
Ljud: 8/10
Kontroll: 7/10
Story: 10/10
Karaktärer: 9/10

Overall: 8/10

+Två smarta DLC:s i ett favoritspel. Me like.
-På tok för kort

LIFE IS GUUUD!
http://www.youtube.com/watch?v=fu5UVpLvGck

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10