Svenska
MEDLEMSRECENSION

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Skrivet av: Hiwii   2014-02-23

Handling: kong familjen firar donkey kongs födelsedag och mitt i allt kommer vikingarna och övertar den tropiska ön och allt fryser till is.
Nu måste Kong familjen bege sig ut på äventyret.

Grafik: Banorna är rätt så färgrika, och djupet i bakgrunden med detaljrika föremål får tropical freeze att glänsa. Att äntligen få se detta i HD är också kul då allt ser så mycket bättre ut än vad det gjorde i DKC returns.

Gameplay: Att kunna spela med Pro controller är ett stort plus då det funkar utmärkt och enkelt att hantera kong familjen.
Gamepaden däremot är helt svart under tiden som man spelar med Pro controllern och ändå är den på och drar på batterierna vilket förstås inte är så bra såvida man inte väljer att spela med den.
Donkey kongs rörelser skiljer sig inte mycket från DKC returns men man slipper nu skaka för att rulla såvida man inte väljer att spela med Wii moten.

Retro studios tar 2D till en helt annan nivå då de nu har gjort så att man ser banan från en helt annan kameravinkel och detta är något jag skulle vilja se i fler kommande Nintendo titlar.

Ljud: DKC på Snes innehöll oförglömlig musik som man än idag njuter av. Man har nu valt att återskapa några av dessa och resultatet är grymt bra. Vattenbanorna innehåller samma musik som de gjorde på Snes fast ändå annorlunda på ett bra sätt. De är faktiskt så bra att jag ibland väljer att spela samma bana om och om igen. Med de underbara bakgrunderna och den häftiga musiken skapas en härlig stämning.

Jag började på den tropiska ön med donkey kong där vattenfallet rinner och DK glider ner i vattnet där den ljuvliga musiken tar över och redan där förstod jag att spelet hade så mycket att bjuda på.

Visst påminner Donkey Kong tropical freeze en hel del om Donkey kong country returns på sätt och vis men det känns inte alls som att man spelat detta innan utan det känns faktiskt som något helt nytt och därför är detta spel ett måste i Wii U samlingen då den bringar fram smilet och glädjen.

Nu vet jag en anledning till varför Nintendo ser Retro studios som en i familjen.
Dessa två har mycket och bjuda på framöver.

9/10

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10