Svenska
MEDLEMSRECENSION

Gears of War 2

Skrivet av: Nilas89   2014-01-31

Fortsättningen på min all-time favoritspelserie; Gears of War.

Spelades under större delen av "The Great Plague"-tiden i mitt liv. (Även kallad efterdyningarna efter blindtarmsoperationen 2010)

Vi tar vid ett kort tag efter att ettan tog sitt slut.
Det stora aset RAAM är död. (Efter en j*vligt dryg slutfight, om jag får säga det själv...)
Locust trycker längre in i staden Jacinto.
Men varför slåss de mellan varandra?
Och vem är bruden i högtalarna?

Svaren får vi veta i Gears of War 2.

Spelet är i sig bättre överlag än ettan, men inte så värst mycket.
Bättre grafik är ju alltid trevligare, och lite nya fräscha vapen i arsenalen (Arsenal, inte arsle. Tog tre försök innan jag stavade rätt...) är ju alltid härligt.
Karaktärerna är samma.
Marcus, Dom, Baird och Cole.
Men vi får även träffa på lite nya fräscha personer i det här spelet, bland annat den stenhårda chauffören Dizzy och infödingen Tai.
Tai är förövrigt stenhård med sin mohawk och ansiktstatueringar.

Den här gången får vi uppleva svaren på ett par av livets stora frågor; Hur skulle det vara att springa runt i 500 meter lång mask som kan sänka städer? Hur tar man sig x-antal meter ner i jorden på snabbast sätt? Hur många headshots kan jag göra på raken med en longshot?

I det här spelet så bestämmer sig C.O.G (Coalition Of armed Governments) för att likt Master Chief i Halo-spelen "Take the fight to them".
De gräver sig ner med hjälp av vad som endast kan liknas vid mardrömstamponger sisådär x-antal meter i jorden, ner i Locusts grottor.
Vi rör oss snabbt igenom grottorna, springer på några fula snubbar som mer än gärna vill pissa i mitt morgonkaffe, men inget som spelets kända automatgevär, Lancern, kan råda bot på.

Jag måste bara flika in här och säga att Epic Games tänkte HELT jävla rätt när de bestämde sig för att sätta en motorsåg på ett automatvapen.

Locust har även fått nya vapen. Deras Hammerburst har nu blivit single-fire och ger mer skada. Alltid trevligt.
Efter ett tag så börjar man höra en kvinnoröst i högtalarsystemet (Ett P.A? Nere i tunnlarna? Måste vara sjukt bra personalfester där nere!) som säger ungefär att "Vi är bäst, de andra suger!!!". Menar du oss människor eller...?

Jag orkar nog inte skriva så mycket mer och min humornerv börjar ta slut. Dags för snus och kaffe.

All in all så är det ett spel som alla borde ha i sin spelhylla hemma. För jag menar, en motorsåg på ett gevär är bara för bra för att tacka nej till.

Medlemsrecensioner61
Samlat betyg: 9.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10