Svenska
MEDLEMSRECENSION

Contrast

Ett pusselspel som utspelar sig i 1920-talets Paris, kan det var något? Jag har hoppat mellan en 3D-värld och en 2D-värld för att ta reda på det

Jag har spelat på PS4

Ett pusselspel där man, för att lösa pusslen, måste hoppa mellan en 2D-skuggvärld och en 3D-värld lät från början väldigt intressant. Jag hade sett fram emot spelet supermycket och när jag väl hade laddat ner det till min Ps4 och satt mig ner för att börja spela var jag supertaggad.

Men min hype föll väldigt fort. Dels är spelet superbuggigt så det hände inte bara en gång att jag fastnade någonstans och fick stå och skaka min karaktär (spaken fram och tillbaka) för att komma loss. Ibland var jag t.om. tvungen att ladda om spelet och börja om där det senast sparades.

Dessutom märktes det fort att spelet var extremt repetitivt. Flytta ljuskälla hit och flytta låda dit så har du löst pusslet, men först ska människor röra på sig lite och ha lite tuffa dialoger medan du hoppar på dem.

Förutom att dialogerna är totalt ointressanta. Alla utom du och din vän Didi syns bara i form utav skuggor eftersom du bara är Didis låtsasvän. Storyn går ut på att Didi vill prata ihop sin misslyckade far med sin mor igen och under resan klantar hennes far till det ett par gånger.

Enda stället där det cirka 3 timmar korta spelet skiner är när pappan berättar en saga för sin dotter. Du får då spela en prinsessa (hela scenen utspelar sig som en skugga givetvis) som ger sig ut för att rädda en riddare från diverse monster och under denna sagan är spelet faktiskt riktigt mysigt, men det håller tyvärr inte längre än max en halvtimma.

Att spelet tekniskt sett är gräsligt hjälper tyvärr inte, trots en helt okej design. Musiken är dock helt fantastisk och bygger upp stämningen på ett sätt som passar 1920-talets Paris, men spelet utnyttjar det tyvärr inte.

Jag har tyvärr inte speciellt mycket mer att säga om denna besvikelse till spel. Det kunde blivit så mycket mer om de bara lagt ner lite tid på det, för idéen är hur bra som helst.

+ Plus
. Bra idé
. Fantastisk musik

- Minus
. Repetitivt
. Buggigt
. Ointressant berättelse
. Fult

Samlat betyg: 5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10