Svenska
MEDLEMSRECENSION

Batman: Arkham Origins (mobile)

Batman: Arkham Origins (iOS) är NetherRealm Studios tredje iOS-spel som är baserat på ett konsolspel. Det är ett Free-to-play spel där spelföretaget kombinerat det bästa av dess föregångare Batman: Arkham City Lockdown och mobilversionen av Injustice: Gods Among Us.

Medan Arkham City Lockdown utspelades mellan Batman: Arkham Asylum och Batman: Arkham City, verkar iOS-versionen av Arkham Origins handlingsmässigt vara en förenklad version av originalspelet.

Precis som i de tidigare spelen slåss Batman mot en motståndare i taget. Jag gillar striderna i Arkham Origins (iOS) eftersom det är lätt att komma in i dem. Batman kan nu växla mellan ett offensivt och defensivt stridsläge, vart och ett med sina egna specialattacker, för- och nackdelar. Till skillnad från föregångarna finns det nu en "riktig" blockeringsknapp. I de tidigare spelen kunde iOS-enheten misstolka spelarens kommandon när man ville blockera fiendens attacker.

Efter varje avklarat uppdrag (som alla går ut på att slå ner en grupp brottslingar) belönas Batman med uppgraderingspoäng som kan användas för att uppgradera hans dräkt och specialförmågor. Med dessa poäng kan man även köpa andra Batdräkter från Batmans 70-åriga serietidningshistoria. Dräkterna är inte bara för estetikens skull utan gör Batman starkare och ger honom flera passiva egenskaper.

Grafiskt ser spelet bra ut. Men många av spelets polygon-modeller har statiska ansiktsuttryck. Det känns därför konstigt när t.ex. Bane, Copperhead och Deathstroke inte rör på munnen när de talar.

En annan sak som sänker spelets betyg är själva väntetiderna. Efter ett antal uppdrag måste man vänta i ca en och en halvtimme för att fylla Batmans s.k. uthållighetsmätare, om man i praktiken inte vill betala. Fast å andra sidan är Arkham Origins (iOS) trots allt ett mobilspel som är utformat för att spelas under korta sessioner.

Så trots dessa nackdelar är jag fortfarande väldigt nöjd med spelet som får 9/10 av mig.

PS. Som vanligt kan man med hjälp av mobilspelet låsa upp extramaterial i konsolversionerna.

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10