Svenska
MEDLEMSRECENSION

Colin McRae: Dirt 2

Kortfattad recension.

Om du gillade första Dirt så kommer du älska denna uppföljaren lika mycket, om inte mera denna gång. Du kan förvänta dig en lång kampanj och en himla massa rally som bjuder på otroligt vackra miljöer. Under spelets gång låser du upp fler länder, som ger spelaren möjligheten att själv kunna variera sig fram genom kampanjen. Länderna är väldigt utsprida i världen och du kommer få prova på flera olika slags terränger. Bland annat bemästra bergen i Kina, skogarna i Malaysia, eller varför inte ta en sväng genom öknen i Utah. Spelet bjuder även på en del rallycross på olika stadium och städer runt om i världen. Dock finns det flera slags tävlings moment att kämpa sig igenom i Dirt 2.

För varje tävling du klarar i kampanjen så betjänas du utav skicklighets poäng som gör att du går upp i level. Och efter varje level så låser du upp fler tävlingar, respektive länder. Du får även en viss summa pengar efter varje klarade tävlingar, och du får mer pengar för högre svårighetsgrad du väljer per tävling. Pengarna kan du sedan använda till att låsa upp fler bilar, dock finns det inte så många bilar att låsa upp. I kampanjen kan du när som helst testa din skicklighet mot andra spelare i världen genom en multiplayer som funkar enastående bra.

Allt som allt så är Dirt 2 ett otroligt roligt rally spel, som bjuder både på enastående grafik och ljud. Även soundtracket till spelet känns väldigt passande genren. Och spelet är bra anpassat för både nybörjare och proffs inom rally spel. Kan även tillägga att spelet funkar väldigt bra att köra med ratt.

+ Snygg grafik
+ Otrolig ljussättning
+ Bra menyval
+ Varierad och lång kampanj

- Lite för få banor och bilar
- Ingen splitt-screen

Grafik: 10
Ljud: 9
Spelbarhet: 9
Hållbarhet: 12-15 timmar

Liknande spel: Dirt, Dirt 3, WRC 3, WRC 4

Samlat betyg: 6.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10