Svenska
MEDLEMSRECENSION

Flow

Skrivet av: AG Jati   2013-06-05

...Imagine if life was so simple...

Ett av thatgamecompanys riktigt stora spel var fl0w. Även om många inte brydde sig om deras spel förrän det spektakulära Journey så ska man spela alla deras spel, punkt slut. fl0w är en magisk liten resa under ytan som tar mig i hjärtat och vill aldrig lämna mig.

Precis som de övriga spel thatgamecompany gjort så har även detta spel ingen introduktion. Vilket gör deras spel extremt udda från de övriga. Istället får man än enkel introduktion under spelets gång som går att fatta, hur enkelt som helst. Det finns inga menyer eller alternativ. Det är som att jag är en del själv av spelet.

fl0w bjuder på en häpnadsväckande fisk-simulator bland blåa och vita figurer. Fisken måste få föda för att den skall överleva. Genom att samla ett antal prickar dubblar du varelsen hälsa och den blir på nytt pigg och glad. Det är ett enkelt koncept, men man blir fast som aldrig förr. Man vill veta när man kommer till ytan eller om man är på rätt väg.

Grafiskt sätt så är fl0w nästan som en livs levande Van Gogh "De Sterrennacht" tavla. Det blåa djupet med alla ljusblåa fiskar smälter in som en akvarellmålning. När man ser hur fisken tar varenda fen tag är det nästan som japanskt konst rakt igenom.Flow är en oförglömlig upplevelse där man undrar, har jag nått toppen?

Betyg:
Spelet: 10/10
Grafik: 10/10
Ljud: 10/10

+Man trivs som fisken i vattnet.
-Om du är rädd för vatten.

BLUE WORLD, BLUE DOTS AND BLUE FIGURES...
http://www.youtube.com/watch?v=jNvYq06LVGM

Samlat betyg: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10