Svenska
MEDLEMSRECENSION

Harmoknight

Då var det dags att spela Game Freaks nya spel. Och det är inte Pokemon, utan rytm/platformspelet HarmoKnight. Är den lika bra som andra spel från företaget?

Story:
Spelets handling utspelar sig på en planet vid namn: Melodia. Där träffar vi på huvudkaraktären Tempo och en kanin som heter Tappy. Efter några träningsbanor slår en märklig meteorit mot planeten. Inom den finns noizoids, spelets fiender. När Tempo hittar en "legendary staff" får han resa till Symphony City för att ge föremålet till princessan som ska ge den till personen som blir Melodias hjälte.

Grafik:
När spelet först visades såg det ganska dåligt ut med många dåliga textur osv. Finalversionen är ganska imponerande. 3D-modellerna ser för det mesta bra ut och texturer är fina och inte alls suddiga. Spelet är riktigt fint att kolla på. Hoppas att Pokemon blir lika fin.
9/10

Ljud:
Ljud är väldigt viktig i ett rytmspel och musiken är rätt bra i det här spelet. Varje värld har sin egen låt och varje bana på den är en variation av låten. Som en bonus finns det fem Pokemon-låtar. Ljuden i spelet kommer man antingen älska eller hata. De är roliga men kan ibland vara irriterande.
8/10

Gameplay:
Gameplay-mässigt är HarmoKnight ganska likt Runner 2. Man springer fram automatisk och ska samla noter genom att hoppa och slå på fiender och instrument-blommor. Under färden möter man tre delvis spelbara karaktärer: Lyra som skjuter pilar och teamet Tyko (Taiko?) och Cymbisom kan slå större fiender. De hjälper under vissa banor. Förutom vanliga banor finns det några få banor där man kör en minecart och så finns det bossar där man ska komma ihåg knappkombinationer och repetera dem.
Alla typer av gameplay är roliga och funkar väl. Ganska likt Beat the beat: Rhythm Paradise måste man vara ganska exakt när man slår, men spelet är ändå ganska lätt att klara för det mesta (svårare att maxa). Varje bana har en snabb-version som man låser upp när man fått guld på den normala.
Att klara story tar typ 3 timmar, men att maxa alla banor samt låsa upp och klara värld 8 lägger till fler timmar. Spelet är värt 150 kr (eller 130 om man ändrar till UK eShop som jag gjorde) men priset är ändå lite hög.
9/10

Plus:
fin grafik, beroendeframkallande, välfungerande gameplay, Pokemon-banor

Minus:
priset

Betyg: 9/10

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10