LIVE
HQ
logo hd live | Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      MEDLEMSRECENSION

      Ratchet & Clank: Quest for Booty

      Skrivet av: AG Jati   2013-03-29

      Under tiden då Insomniac arbetade med A Crack In Time fick vi fans spela ett minispel som gjordes ett år efter succen med Tools of Destruction. Ett kort äventyr där vi söker efter ledtrådarna med hjälp av en karta, smugglaren, infödingar och den beväpnade bruden. Låt mitt livs kortaste spelstund börja!

      Till att börja med vilja säga att jag är en av de få som tyckte att Quest for Booty var ett mycket bra spel generellt. Låt mig förklara varför.

      Okej, så om vi ska ta historien kort från slutet av Tools Of Destruction:
      SPOILER ALERT!

      Så blev Clank kidnappade av de knepiga zonierna från Ratchets lombaxplanet. Efter sökningar så får Ratchet och hans kvinnliga kompanjon reda på att en viss kapten vid namn Darkwater kan ha en viss koppling med att Clank blev kidnappad.

      SPOILER SLUT, FORTSÄTT LÄSA!
      Till sin hjälp har våra hjältar med sig Rusty Pete som ska leta reda på Darkwater åt dem. Men det visar sig att han är död efter någon mystisk händelse och de måste hitta hans kropp. De kommer farm till hans begravningsplats, men då fasa! Rusty Pete återupplivar Darkwater och lämnar våra hjältar till att bli tvungna till jakt på bedragaren!

      Så, nu börjar vårt spel! I spelet får du tillgång till några av favoritvapnen från det förra spelet. Men de är något uppgraderade och på grund av spelets korta gameplay måste de ha en annan version. De här spelet för det mesta fungerar som en spin-off, men gör det hela väldigt bra! Plattformarna och miljöerna till att börja med! Detta för oss tillbaka till det allra första Ratchet & Clank med alla dess kluriga pussel och plattformar som gjorda oss helt galna. De har samma effekt här.

      Alla utmaningar och uppdrag har många olika sekvenser och kan sluta hur som helst. Till att börja med har vi uppdraget då Ratchet måste sätta på fem stycken vindkraftmaskiner signerat Vattenfall eftersom de har blivit saboterade. Kör man denna del på svåraste svårighetsgraden krävs det lite träning, men när man lär sig! What a feeling!
      Frånsett från allt man behöver skruva, skapa och slå sönder finns det Darkwaters Piratbas(min favorit i spelet). Där har Darkwater lagt ut ett stycke kluriga gåtor som en sjuåring kan få problem med, och ber sin jobbiga tonåring att försöka lösa problemet. Ännu ett av de goda bitarna från Insomniac!

      Det finns vissa strider som fungerar som stridsfälten ifrån Up Your Arsenal och Gladiator där du måste var klipsk och snabb i de flesta lägena. Ta detta exempel. Medans ett gäng pirater och maskiner anfaller kommer också ett gäng dödliga kanonkulor som kan ta en bra bit från din hälsa. Detta stridsfält hade varit mördande svårt om inte Insomniac hade lagt till en save-mode vid varje stridsskepp dom du sänker. Bra att ni tänkte rätt där Insomniac! Under stridernas gång spelas också upp schysst pirattema-låtar som får det att smälta in med miljöerna. Det mesta som händer också i Quest of Booty är att mötena med fiender aldrig verkar ta slut, utan blir mer och mer energiskt.

      Frånsett att spelet bjuder mycket på god utmaning är också bossarna i spelet. De må bara finnas en miniboss, en annan miniboss och Kapten Darkwater men det är rimligt för att vara ett mini-spel. Ett enkelt koncept som fungerar. Vi får ett nostalgiskt möte med drakarna ifrån djungeln i Tools of Destruction och den stora roboten ifrån samma spel. Allt hänger ihop och kommer inte med någon onödig mellansekvens, som tyvärr hände allt ofta i de tidigare spelen.

      Sammanfattat är Quest of Booty ett kort men roligt spel som har många goda stunder i sig. Med skattkartan i hand går du igenom kusliga miljöer och en intressant story. Har du tre timmar speltid du vill slösa på så föreslår jag att du väljer detta spel. Du kommer inte blir missnöjd.

      Betyg
      Spelet: 8/10
      Grafik: 9/10
      Ljud: 8/10
      Kontroll: 8/10
      Story: 7/10
      Karaktärer: 7/10

      Over-All: 8/10

      +Goda utmaningar för en kort stund, uppdrag med stämning och graciösa tillägg, bra story.
      -För kort men det är ju ändå ett minispel.

      WHAT ARE WE GONNA DO WITH A DRUNKEN SAILOR?
      http://www.youtube.com/watch?v=ulWXvzL6nuA

      Samlat betyg: 7.5/10
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      10