Svenska
MEDLEMSRECENSION

Journey

Skrivet av: zwqase   2013-02-27

Journey. Vad mer finns där att säga som inte redan har blivit sagt? Vad mer behövs egentligen sägas för att de få som ännu inte begripit det ska inse att detta är ett helt sinnessjukt vackert, atmosfäriskt och rakt igenom makalöst spel. Ett spel som knockar en från start och sedan håller fast en hela vägen.

Spelet är skrämmande vackert. Varje bildruta är en målning, varje sekund är en sådan njutning för ögonen att man knappt vågar röra sig. En designmässig fullträff och som dessutom är oerhört välgjort även på en teknisk nivå, där sanden knuffas undan när man strövar fram i öknen och där tyg fladdrar på ett vackert sätt genom luften.

Precis som man blivit prisad för så har också spelet rysligt bra musik, som bara bygger vidare på den lugna, underbara atmosfären. Här finns en värld man verkligen inte vill lämna och trots att berättandet är minimalt så finns det ändå något så engagerande med resan mot berget borta vid horisonten.

Den sömlösa multiplayern är dessutom fruktansvärt smart inbyggd, med helt rätt mängd möjlig kommunikation mellan spelarna och som sannerligen gör spelet många gånger bättre. Små läten är allt man har, och mer än så behövs verkligen inte.

Har man bara tålamod och är nyfiken när man spelar kommer man snabbt att uppskatta sin medspelare och det blir en spelglädje i sig att ta sig igenom nivåerna där man försöker ge varandra små tips och hintar. Ibland inte ens det, ibland blir det inget mer än en enkel hälsning innan man skiljs åt, men det passar snyggt in innanför spelets ramar det också.

Även rent spelmekaniskt är det riktigt kul att spela Journey. När man byggt på sin halsduk och kan sväva genom luften, över sanddynerna, får man en under känsla av att nästan kunna flyga. Även pusslen, även om de inte är svåra, passar väl in och erbjuder lagom med utmaning för att man ska hålla fokus på spelet.

Flower var visserligen helt fantastiskt och en fruktansvärt njutbar upplevelse, men i och med Journey har thatgamecompany skapat inget annat än ett av världens genom tidernas bästa spel. Det är vackert, underhållande och atmosfäriskt. Har man ens ett uns av möjlighet att spela det här bör man ta chansen utan att tveka ens den minsta lilla millisekund man kan hitta. Så löjligt bra att jag inte vet var jag ska ta vägen.

[Testad version: Playstation 3]

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10