Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed III

Skrivet av: felixen   2013-02-17

Assassins creed serien har enligt mig alltid varit (förutom trista reveltaions) bra men inte riktigt de episka och storslagna man vill få ut.

Assassins creed 3 lyckas med det som de tidigare delarna ofta faller på men det betyder ju inte att de delarna är särskilt bra.

Spelet startar i ett ganska lugnt tempo och man lär sig lite hur kontrollerna fungerar. Det känns nästan lite för lång inledning och det är förståeligt att man kan tappa suget att spela, även om berättelsen är väldigt bra skriven. Utan att berätta för mycket så drar spelet igång efter ungefär ett par timmar.
Den nya huvudpersonen Connor som är Indian-Amerikansk efter en tragisk händelse beslutar Connor att söka hämnd på de skyldiga och äventyret startar.
Man känner verkligen hur allt flyter på och det känns väldigt skönt att hoppa runt bland hustak i Amerika.

I Assassins creed 3 finns det nyheter bland annat att man utforskar mer än tidigare delar och nu i vildmarken, det känns som en bra nyhet till en början. Man känner sig faktiskt ganska begränsad i tillfällen och det gör mig lite besviken, man vill som lönnmördare alltid kunna ta det som känns bäst för mig där jag själv får bestämma vilken väg, och ibland erbjuder spelet mig det och sedan inte vilket gör det tråkigare och mer bestämt om vad som kommer att hända.

Kontrollen är inte perfekt även fast de har gjort om spelmekaniken en del, i de tidigare delarna har action delarna varit enformiga och
väldigt lätta, fiender slår en åt gången och ¨det är bara för mig att trycka på en knapp som ser ut att spelaren gör sjukliga combos och dödar fienden lite som i Arkham spelen.
Det är fixat men inte helt perfekt, jag älskar action i 3.an det flyter på mer och såklart ser bättre ut eftersom grafiken fått sig ett brutalt lyft.

Det som jag har mest att klaga på är smyg-delarna där man blir "tvingad" att förfölja eller rädda personer utklädd till vakter eller i din normala utstyrsel. I ett spel som Assasins creed vill jag verkligen bemästra all sorts teknik att kunna bli osedd men som faktiskt ärligt talat misslyckas rejält. Smygandet känns ofärdigt, stelt och jobbigt mer än spännande i flera av de gånger man utför smygandet och det gör mig ledsen. Jag vill vara den ultimata lönnmördaren men spelet låter mig inte riktigt att gå till max.

Självklart finns det nya vapen och funktioner man kan använda och det är roligare än vad jag trodde att det skulle bli. Att utforska skogar, leka pirat med båtar är helt fanatiskt som nästan skulle kunna vara ett spel i sig. Äventyret är långt och fullt av massa andra saker man kan göra efter eller innan man är klar.

Spelet är brutalt snyggt med en bra story och karaktärer som ger en trovärdig känsla med mycket historia. En väldigt kompakt spelkontroll och bra musik men ibland brister det bästa.

Grafik 10/10
Ljud 8/10
Spelbarhet 7/10
Hållbarhet 9/10

+ Grym grafik, bra karaktärer, skön atmosfär, grymt kul.

- Dåligt smygande, lite för begränsat utforskande.

Medlemsrecensioner18
Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10