Svenska
MEDLEMSRECENSION

DMC Devil May Cry

Skrivet av: SalzerX   2013-02-14

Dante är tillbaka för att hacka demoner, denna gång med nytt utseende och ny frisyr. Han befinner sig nu i staden Limbo City där allting styrs av demoner.

Dante har med sig i striden sitt svärd "Rebellion" som han setts med många gånger förrut, även hans puffror är återigen med för att skjuta på flygande fiender. Men en del nya vapen tillkommer som är nödvändiga för att kunna döda olika typer av demoner. Dessa demoner kan antingen bestå av krafterna "demonic" eller "angelic". I spelet får man bekanta sig med b.la en "demonic battle axe" och en "angelic scythe"
dessa får Dante tillgång till tidigt i spelets gång och längre in i spelet låser man även upp fler typer av vapen.

Förmågor man har tillgång till i spelet är b.la Dantes nya "Angel lift power" den används för att kunna dra sig till fiender, och "demonic push" som låter honom trycka fiender mot sig för att sedan snabbt utföra en attack på dem i luften. Som vanligt sitter nöjet i dessa spel i att man tvingar så många fiender upp i luften samtidigt, för att sedan utföra våldsamma snabba attacker på dem.

Dantes krafter ska även användas för att kunna navigera i spelvärlden, ibland måste man dra ut stora block framför sig för att kunna gå vidare, ibland ska man greppa fast i en punkt i luften och dra sig dit för att sedan hoppa till fast mark och fortsätta. Man kan efter att man lämnat denna punkt i luften flygsväva en bit genom att hålla inne en knapp för att ta sig till mark längre bort.

Samlandet av orber och andra föremål betyder som i tidigare spel uppgraderingar för Dante och förmågor som kan bli bättre. Men även köp av föremål som kan ge ökad total hälsa eller återställa hela eller delar av hälsan.

Som i tidigare spel måste man även bekämpa olika bossar, bossarna ökar gradvis i svårighet genom spelet och de har alla olika attacker. Vissa kan ta en del tid att bekämpa då det är flera omgångar strid varpå "hälsan" byggs upp på nytt osv.


+ Snabbt, roligt, snyggt, kreativ spelvärld
- För kort, stressig musik, lätta strider

Samlat betyg: 6.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10