Svenska
MEDLEMSRECENSION

DMC Devil May Cry

Innan jag börjar så ska säga hur jag spelat spelet. Jag körde det på Pc med högsta grafiken och upplösning.

Jag älskar Devil May Cry franchisen men jag kom in i den sent. Men i alla fall jag har Hd Collection. Men nu har det senaste kommit. Först ska jag tala om hur pc porten är. Den är faktiskt riktigt, är otroligt mycket snyggare än konsol versionerna. Jag testade demot på mitt Xbox. Otroligt snygg grafik, bra kontroller trots att jag kör med keyboard. Bra inställningar osv. Utmärkt Pc Port, sällan man ser en så bra pc port.

Nu till självaste spelet. Storyn är simpel, demoner kontrollerar världen genom en coca cola och CNN rip-off. Storyn ska tydligen vara inspirerad utav någon gammal film jag aldrig hört talas om, om jag kommer på vilken lägger jag till det. Ditt mål är att döda huvuddemonen Mundus. Inget vidare men om man ska vara ärlig hade ingen utav de andra någon direkt höjdar story innan heller. Den enda som hade någon egentlig story vad väl Devil may Cry 4 om man ska vara ärlig.

Nu kommer vi mitt första riktiga klagomål, karaktärerna. Jag har inget emot nya Dantes personlighet. Han är emo i de första 10 min sen är han helt ok. Kat är förutsägbar men har helt klart sett värre. Det är vergil jag stör mig på. Manuset för honom är uruselt, om man vet något om Devil May Cry kommer man veta exakt vad som kommer hända. Och hur det händer är så uselt gjort. I början är bra men i slutet blir man bara spyfärdig så fort man ser honom. Han är inte bra på något.

Designen är otroligt bra, den är vacker och fantasirik. Man är i ett slags mellanrum mellan våran och demon världen vid namn Limbo när man slåss. Det leder till coola designer och jag gillar det skarpt.

Ljudet är horribelt. Ljuden på fienderna och vapnen är bra, liksom röst skådespeleriet. Men det är en sån liten del utav ett sånt här spel. Jag avgudar t.ex. God of War 1-3 och Devil May cry 3 för musiken som är när slåss. God of war hade pampig och underbar musik. Devil may cry 3 och 4 hade en utav de bästa rock soundtracksen någon efter Brütal Legend (Guitar Hero 3 räknas inte). Men här är det nästan aldrig direkt musik när man slåss och det är inte musik som får en pumpad. Det här är ett väldigt personligt klagomål men jag ogillar dubstep och det är vad musiken består av, punkig dubstep och jag ogillar det. Inget får mig mer pumpad än DMC 3 rock musiken http://www.youtube.com/watch?v=ADaaTOIatEY (för er också älskar den)

Men nu till det trots allt viktigaste i ett DMC spel, självaste fightingen trots allt. Den är flashig som i Bayonetta som trots allt är det bästa spelet i slash and hack genren och det är det enda spelet som skulle kunna få mig att skaffa ett Wii U som är utannonserade för tillfället. Men det är också ett problem i det här spelet. Det är för lätt, jag ska erkänna jag suger på Devil May Cry 1-4 men jag älskar dem ändå. När jag klarar Son of Sparda mode enkelt och har minst S hela tiden så är något galet.

Jag älskar fightingen, den flyter på bra och är flashig och vapnerna är coola. Även om Ebony and Ivory är för svaga. Folk har klagat på att det är för få vapnen, det är få vapen men kan använda alla vapen utan behöva byta i någon meny vilket gör att det känns som mycket mer. Lite för få combos tyvärr vilket gör det lite tråkigt när man möter vapen specifika fiender. Men det största problemet är trots allt att det inte finns någon lock on mekanik vilket kan vara riktigt frustrerande speciellt när möter stora fiender och man inte hålla koll på.
Bra men för enkel. Kanske borde nämna plattform sekvenserna och pusslerna. Bra plattform med lite frusterande kontroller. Nästan inga pussler och väldigt enkla de som finns.

Boss Fighterna är som en bergodal bana. Det har både en utav de bästa och de sämsta bossarna i DMC någonsin och det lite för få.
Mellan 6-7 bossar på 20 levlar är lite för lite. Också alldeles för enkla bossar.

Det var lite om DMC, varför skrev jag denna. Jo därför att den enda medlems recensionen som fanns tillgänglig var en överdriven fanboy gnällande. det är ett bra spel. Lite för enkelt, men det är fortfarande DMC och det är ett mer mänskligare spel och mer modernt. Att ta in gamla Dante i ett spel idag hade kunnat sluta Duke Nukem Forever. Hoppas att nästa känns lite som DMC i fightingen och snälla höj svårighetsgraden.

Delbetyg
ljud 4/10
story 6/10
Spelbarhet 8/10
Hållbarhet 8/10
Design 9/10

och man gör lite matte så blir snittbetyget exakt 7.

Samlat betyg: 6.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10