Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed III

Skrivet av: Shanki   2012-12-10

Communityn har varit splittrad när det gäller AC3. Vissa menar att spelet inte alls kommer upp i samma standard som 2, medans andra gillar de nya initiativen tagna av Ubisoft. Jag hör till den senare gruppen. Visst kan man tycka att städer som Boston och New York är gråa och trista städer i jämförelse med Venedig och Konstaninopel men samtidigt var det dags för något nytt. Något nytt som stavas Vildmarken.

Vildmarken är en ambitiöst projekt som inte riktigt ännu är där men jag gillar att man går ifrån det vanliga och gör något för att hålla serien fräsch. Vissa menar att vildmarken är rolig ett par timmar för att sedan bli ett hinder och jag kan delvis hålla med om det. Lite fler uppdrag och liknande skulle inte skada. Andra fina tillägg är naval delen av spelet. Samma problem här med vildmarken, det saknas lite mer innehåll för att få topp poäng, men naval var en härlig paus i story kampanjen och lite mer free-roam skulle inte skada. Det finns mer att hämta här och jag är rätt säker på att man i framtiden kommer utöka upplevelsen på havet.

Det stora problemet med spelet är nutids storyn, vilket fått många arga fans att se rött. Jag kan delvis hålla med om deras vrede. Själva ideen, utan att spoila, är briljant men utförandet saknar finess. Jag vet inte om det var en fråga om tid för slutet kändes väldigt abrupt och det är det problemet ligger i. Sedan kan man ju undra sig om man inte kunde varit mer påhittig än att låta Desmond ännu en gång "gå in i Animusen för att finna en artefakt". Hade hellre sett att han haft mer gameplay i templet och löst ett puzzle istället för att finna en nyckel att låsa upp templets hemligheter.

Sedan är jag inget fan av att storyn om farfädern blivit så linjär. Men samtidigt förstår jag varför, det är ju för att återge en story av verkliga händelser. Men samtidigt skulle det inte skada med en större variation att nå fram till målet men att målet har samma avslut.

Inget ont om Ezio som vi fått följa från födelse till graven men Connor som protagonist var upplyftande. En mer seriös lönnmördare med uppenbara flaws vilket gjorde karaktären mer mänsklig än Ezio som till slut blev för mycket av en en-mans-armé. Men jag har sett att vissa haft svårt att relatera till Connor, och jag tror det mesta beror på att man i spelensvärld är vana med protagonister utan fel. Connor speglar sin samtid väl, en man utan större kunskap om världen och med en naiv syn på mänskligheten. Allt är inte svart och vitt vilket vi alla är medvetna om. Jag vet att folk har svårt för Connor men samtidigt får man ta i beaktning att Connor inte fått växa ännu, och jag tror ännu ett spel skulle gynna karaktären. Att se honom i ett annat ljus.

Sammanfattningsvis gillar jag spelet, verkligen gillar det. Vissa aspekter av spelet har synliga fel som story och vissa design val men överlag är AC3 ett upplyft från 2 spelmässigt. Atmosfären från tidigare spelen är tyvärr borta men samtidigt tycker jag att det speglar tiden väl.


Som ni märkt har jag inte berört alla buggar och glitchar som är synbara men det är för att jag inte berörs av sådant. Som utbildad designer är jag medveten om buggars uppkomst och svårigheten att eliminera dem alla. Med tanke på storleken av spelet är jag glad att det inte är värre buggar.

Jag ger spelet en 8:a. Utförandet av storyn och avsaknaden av känslan av mysteriet är för mycket för att ge det toppbetyg men det är fortfarande ett kul spel med mycket att göra. Jag tror serien behöver en ny konsolgneration för jag tror vi nått max av vad vi kan göra med konsolerna idag. Men plocka upp det för det är lätt värt kronorna.

Medlemsrecensioner18
Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10