Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed III

-Innehåller spoiler-

Vi tar alltså vid där det tidigare spelet, Assassin's Creed Revelation slutade. Desmond har vaknat upp från sin långa tripp i sin animus och vet nu vad de måste göra.
Desmond och hans gäng tar sitt pick o pack och kommer till en mystisk vägg där de placerar edenäpplet så en väg in visas. Väl där inne finns det ett enormt övergivet ställe med märkliga symboler på väggarna och någon mystisk kvinna som säger åt dig saker som har hänt i deras försök att stoppa alla hemskheter.

Desmond återvänder ännu en gång till animusen och du som spelare tar den här gången över Haytham Kenway som har fått i uppdrag att komma in i just det stället där Desmond och hans gäng just nu befinner sig. Många anser att detta är en oerhört dryg del av spelet och visst, den innehåller inte lika mycket action så räkna inte med det men är du intresserad av storyn som jag hoppas du är så är det här en riktigt bra del i spelet.
Kenway stöter snart på en indian kvinna som är envis som en åsna men som han sedan får ett barn med, Ratohnhaké:ton, eller Connor som du kommer att lära känna honom som.

Du spelar ett tag som barn då du lär dig allt grundläggande, så som; klättra i träd, använda din pilbåge, gillra fällor, olika smygmetoder osv.

En dag blir Connors indianby anfallen och Connor ser sin mors liv försvinna. Connor svär på att hämnas på dem som gjort det här och snart har du på dig din lönnmördarutstyrsel och du är redo att slakta.

Jag har spelat spelet på PC och jag upplever där att grafiken är enastående och havsvattnet är bland det snyggaste jag sett, ungefär lika snyggt som det i Crysis.
Några grafikbuggar som det fanns gott om på Xbox och PS3 har jag inte märkt av och spelet flyter på väldigt bra.

Det finns massor att göra, vill du bara köra igenom storyn och strunta i alla sidouppdrag så motsvarar storyn ca 30% så det finns gott om saker att göra vid sidan av.

Fightingsystemet liknar de föregående fast klart förbättrat med nya kunskaper, nya rörelse och en snabb Connor, (vilket Altaïr och Ezio inte var).

Du kan ta ditt skepp och utföra uppdrag till havs där du sänka andra fartyg vilket är en mäktig känsla och en bra utmaning för de som vill ha det.

Vissa kan uppleva det lite för enformigt och jovisst det kan det vara om man siktar in sig på att följa storyn hela tiden men variera gärna med lite sidouppdrag, multiplayer eller ut och segla eller något så ska du se att det inte är så enformigt.

Spelet bjuder också på lite historialektioner och du gör arbeten åt George Washington och du samlar sidor till Benjamin Franklins almanacka.

Multiplayern är lika underbar som alltid, om inte underbarare. Snyggare meny, nya färdigheter, nya karaktärer, bättre grafik, äntligen ny kommentator, nya banor m.m.

Hittils har jag klarat 53% av spelet och har nyss klarat av storyn och jag är i level 30 på multiplayern så jag har testat det mesta vid det här laget.

Så vad väntar du på? Ut och slakta vakter, segla, smyga, jaga djur, ja gör vad du vill. Spelvärlden är enorm!

Grafik: 9
Ljud: 8
Spelbarhet: 8
Hållbarhet: 9

Ett solklart köp och för er fans så rekommenderar jag att köpa join or die edition eller freedom edition för trevligt material, själv köpte jag join or die edition!

Medlemsrecensioner18
Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10