Svenska
MEDLEMSRECENSION

Pokémon Black/White 2

Nu är det dags för Sverige (och resten av världen) att spela Uppföljaren Pokémon Black and White 2 som bekant har varit ute i Japan i några månader nu.

Jag som spelar Pokémon på en lite högre nivå online (Dock via "Pokémon Online" då det är enormt mycket smidigare än att spela via Wifi) har haft bra koll på alla Pokémons abilities, moves etc som släppts via "Dream world" så på den fronten har jag inte precis fått några överraskningar. Singelplayern hade dock ingen aning om vad som väntade mig då jag mirakulöst lyckats unvika spoilersa på internet.

Denna recensionen kommer främst att fokusera på singel-player läget då multiplayer fungerar i stort sätt likadant med några ändringar i "Teir" systenmet som bla "Smogon.com" och "Pokemon Online" använder där Pokemons sätts in I olika divisioner baserat på användande där vissa pokemons har gått upp och andra ner, inga nya mekaniker värda att nämna med andra ord.

Med multiplayer understökat hoppar vi direkt till singelplayer där man som spelare befinner sig Asperita city en av flera nya städer som har hittat till Unovas karta, BW2 är inte en "Uppdaterad" version av generationen om det tidigare har varit med andrareleasen av en generation med undantag från RBY.

Spelet utspelar sig två år efter BW1 och mycket har hänt sedan sist Team Plasma besegrades och varken "N" elller den mytomspunna tränaren har sätts på 2 år, Plasma är dock som vilken redigt skurkorganisation som helst; seglivad. Detta blir snabbt ett problem som väcker vrede hos många, din rival var systers pokemon blev stulen av Plasma inkluderat som man faktiskt fick döpa själv, instiktivt döpte jag honom till "Douche" vilket blev lite krångligt då han är värsta hjälten och kämpe för rättvisa.
Nåväl.

Resan fortsätter som de andra Pokémon spelen där man fångar och tränar sina Pokémon för att besegra de 8 gymledarna för att sedan ta sig an "The Elite Four" nytt från BW är att gymmen är nya; antingen är det i en av de nya städerna (2) eller så har de blivit omdesignade för att ge lite variation från BW.

Min resa går framåt, Oshawot som startpokemon och min Rilou gick framåt, jag hade tidigare planerat vilka jag skulle fånga och det blev lite problematiskt vid Bug-gymmet då jag endast hade Min Oshawott (Water), Sandile (Ground/Dark) och en Rilou (Fighting) kände jag mig ganska hopplös.
Jag hoppade tillfälligt över gymmet tills min Rilou utväcklades till Lucario (Fighting/Steel) då kunde jag lätt köra över fjollan Burgh och hans fjantiga kryp.

Längre fram i historian får vi reda på att Team Plasma hade splittrats efter vad som hände för två år sedan där en ena gruppen stödjer Gethis och hans djävulska planer ta över världen och en grupp som följde "N"s filosofi där alla Pokémon ska bli rättvist behandlade och inte bli utnyttja av tränare. Douche börjar genest att angripa Hippie-Plasma och de ber om ursäkt bla bla bla VIDARE!

Mer än så tänker jag faktiskt inte skriva om själva storyn då jag inte vill spoila något.

Jag fortsatte min jakt på Pokémon och en bit in i spelet var jag ganska nöjd med min uppsättning och den såg ut så här:

Samwise (Samurott)
Dundee (Krookodile)
Skywalker (Lucario)
Charlotte (Chandelure)
Zorark (Den var en gåva så jag fick inte ge den ett namn, vile ge den "Zoro")
Blimp (Driftblim, HM-slav endast)

Jag stod utanför portarna vid Elite Four, stället såg likadant ut som innan, tränarna var desamma och det var inga större problem att ta sig igenom dem med undantag för fightingsnubben som alltid gav mig problem i ettan, klarade mig dock (med lite tur) utan att någon pokémon dog och jag gick vidare till den nye mästaren.

Som belöning låste man upp "Easy mode"

...

När jag startade upp spelet igen efter att eftertexten rullat förbi insåg jag att spelet var långt ifrån över, förutom det vanliga med att fånga legendaries (det finns en hel del att fånga, plus de nya formerna av dem bl.a. Kyurem...) massor med nya platser att utforska och det visar sig snabbt att Elite Four var långt ifrån den största utmaningen i Unova. Jag som hade White 2 fick höra talas on "The White Forest", genast begav jag mig dit och det visade sig inehålle ett underjordiskt nätverk med olika nivåer där man vid varje nivå måste besegra bosstränaren för att komma vidare, vid nivå ett var det en barnlek då mina lvl 60ish Pokés var ca 10 levlar över motståndarna, längre ner blev det andra bullar då Pokémons uppemot lvl 80 var vanligt och bosstränarna hade legendaries (Fusk!) och vid bottnen av hålet fans ingen mindre än Alder, den tidigare Mästaren i Elite Fours barnbarn Benga som med sina snorstarka Pokémon står som den starkaste tränaren i Unova men hans mäktiga Pokémons föll framför mina och som belöning fick jag en shiny Dratini i lvl 1 som jag just ny försöker att levla upp.

Precis som i BW så blir även Elite Four starkare efter att du har besegrat dem en gång så det kan vara värt att gå igenom en gång till.

Men det finns mer att göra! Pokémon World Tournament är en turnering där du spelar mot många kända ansikten i serien, inte minst "Red" från första generationen där man likt Battle Subway spelar mot tränare och vinner "Battle Points" som man senare kan köpa saker med.

Ett nytt tillägg är även "Join Avenue" en stor galleria där man som manager ser till att sätter upp affärer och att kunderna går till dessa affärer, man träffar på detta reativt tidigt in i spelet men detta var inget som jag brydde mig om innan jag klarade Elite Four, Join Avenue är som sagt en galeria där man kan bjuda in personer, antingen från C-gear, Wifi trade etc. Eller från personer som är dina fans. Om du är intresserad av EV-träning kan det vara värt att kolla hit du det underlättar gnetandet enormt även om jag inte pallar att hålla på med det.

Pokéstar studios tänker jag inte nämna, jävla pest.

När det kommer till ur spelet spelas så är det en del nyheter, Där är nya animationer för många attacker (speciellt eldattackerna är riktigt läckra), du har fått en ny påse i din ryggsäck och timer balls har en reducead "cap" på 10 turns istället för de tidiga 30.

Mer kommer jag faktiskt inte på med...


Grafiken är desamma som i BW, inga nyheter där altså.

Ljudet tänker jag faktiskt inte betygsätta då jag under den större delen av spelet lyssnade på Ensiferum (kolla min blogg, wink,wink) men från det jag hörde så lät musiken bra, jag gillade speciellt ett pianostycke efter att man har besegrat en viss persons Pokémon.

Black and White 2 blev i slutändan en riktigt lyckad uppföljare med många många timmar av skoj och glädje, spelupplägget var strålande, storyn var även helt ok för att vara Pokémon, ett definitivt köp för alla som är fans av Pokémon och mitt betyg slutar på en 8

+Många nyheter i spelvärlden
+Grymt upplägg
+Massor att göra

-Få nyheter spelmessigt
-Pokéstar studios är skylldig mig 5 minuter av mitt liv. Fyfan.

Om du har läst hela recensionen så vill jag tacka dig för din tid och kommentera gärna.
/Reakiller94

Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10