Svenska
MEDLEMSRECENSION

Soul Calibur V

Skrivet av: vaxari   2012-08-08

Nu tänkte jag gör recension på mitt favorit fighting spel Soul Calibur 5.

jag ska tyvärr börja med det negativa, det som jag är mest besviken på är nog story moden(1607 A.D) det handlar mest om en av de nya karaktarna Patroklos som är en av Sophias barn, om ni inte vet vem hon är så har hon varit med i de andra Soul Calibur spelen. Det handlar i alla fall om att Patoklos letar efter sin syster som heter Pyhrra som är också en av dom nya karaktärena. Men story delen är så himla dåligt gjort så det är inte roligt att spela den. Patoklos har tagit över rollen som det ljusa riddaren i stället Siegfried, han är fortfarande med men han äger inte Soul Calibur svärdet längre.
Siegfried har besegrat Nightmare som var hans nemesis och han är ägaren av Soul Edge, alltså det mörka svärdet. Storyn är presenterat av svarta och vita stillbilder som inte är speciellt snyggt ritat.
Det är ett av de negativa saker jag har att säga om spelet. Det finns även lite små saker jag stör mig på, som är det att tre av karaktärna har samma stil när de slås och att de har tagit bort några karaktärer från fyran det är lite synd men man har ju 28 karaktärer att välja på, plus Devil Jin styl ifrån Tekken men den kan du bara använda när du gör en egen gubbe i characters creation.

Men nu ska jag säga något bra också. Graffigen är grymt snygg, banorna är väldigt bra gjorda och karaktärna är bra detaljerade och det finns även ett helt suvurän soundtrack som man kan bestämma själv till varje bana.

De har lagt till något som heter critical edge som är en super attack som man laddar upp med en power meter som nästan alla fighting spel har i dagens läge.
Slagen mellan karaktärerna är det bästa i Soul Calibur spelen tycker jag hitils. Kontrollen sitter bra i handen, men då spelar jag med dosa och inte fighting stick så jag vet inte hur det är att spela med en sådan. Jag spelar på 360 men jag tror inte heller att kontrollen är så jätte stor skillnad mot PS3 dosan.
De har också gjort characters creation mycket bättre än vad den var i fyran, man kan nästan göra vad man vill med bara med lite fantasi. Man får nya saker när man levlar det kan vara allt mellan hattar till olika vapen.
Så får jag inte glömma att Ezio Auditore(Assassins creed) som är gästkaraktär i det här spelet som passar helt perfect i detta spel.

Det sista jag ska ta är muiltplayern det fungerar helt suvuränt över Xbox live med det vanliga som player match och rankade macher.
De har lagt in någonting nytt som jag tyvär inte kommer ihåg vad det heter, men det är ett spel rum med olika många spelare som man kan utmana en och en eller köra turneringar emot flera spelare. Det är också ett chatrum som man kan bara hänga om man vill och kolla på andras matcher.

Graffik: 8/10
Hållbarhet: 8/10
Muiltplayer: 9/10
Story: 5/10

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10