Svenska
MEDLEMSRECENSION

Kinect Star Wars

Jag har varit GALET fascinerad av Star Wars och dess universum.

Sedan videoboxen hyrdes någon gång på slutet av 80-talet har jag varit hookad. Med de originaltrilogin på en pidestal så har jag sett hur franchisen misshandlats till spillror av en man som förmodligen omger sig av folk som är alldeles för pengastinna.

Ljusglimtar har ploppat upp på Lucas-himlen då och då som gjort att man fått upp hoppet för att det en dag ska komma något lika nybildande för Star Wars som originaltrilogin gjorde för Science Fiction. Några av dessa är:

+ Dark Forces (PC)
+ Super Star wars trilogin (Super Nintendo)
+ X-wing (PC)
+ SW - Knights of the old republic (Xbox)

Därför var mina förväntningar SKYhöga när jag sett trailer på trailer för Kinect Star Wars och jag kände mig som 10 bast igen.

Jag förhandsbokade och väntade spänt på dagen då jag fick åka och hämta det. Då hade jag redan läst recensionen hos GameReactor och börjat ana oråd. Jag intalade mig själv att ni förmodligen en gång för alla hade begått ett misstag och tryckt fel när ni recenserat. Värst av allt var att ni sågat kontrollen av jedi destiny-delen.

Efter några timmars spelande kan jag bara inse att ni nästan varit generösa när ni gav spelet 7 av 10.

Jag kan inte dansa. Jag försöker men jag ser nog ut som C3PO utan olja i öknen.

Jag gillade Rancor-mode. I 5 minuter.

Efter att ha låst upp några jedis så var svärdduellerna kul. Ett tag. Det var så statiskt och tråkigt efter att man greppat kontrollerna. Gör samma sak snabbare och snabbare. Booooooring.

Jedi destiny. Ni hade sågat kontrollerna. Ni hade rätt. Det sög verkligen hästapålle-påle. Jag orkade spela igenom träningen (tutorial-whore) och några missions. Hoppade, strafe:ade, kickade och viftade bort laserskott...

Spelet fann ny tjusning när två barndomskompisar (också SW-frälsta) kom ner från Stockholm på en SW-kväll. A new hope på Blu Ray och sedan Kinect SW. Vi hade kul i ett par timmar och de (som även dansade dåligt, men bättre än mig) verkade inte se alla de brister som jag själv såg och ser. Det gjorde att mitt betyg fick HÖGRE (4) än vad jag med tanke på min hype egentligen ville sätta.

Samlat betyg: 4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10