Svenska
MEDLEMSRECENSION

Sonic & Sega All-Stars Racing

Skrivet av: märta   2012-05-08

Efter nyheterna om Sonic & All-Stars Racing Transformed så har jag tagit lite av min dyrbara tid för att spela om originalet och se om det var lika bra som jag kom ihåg. Svaret är såklart långt ifrån negativt.

Körkänslan är en av de bästa delarna i spelet, ungefär som ditt typiska Mario Kart fast med driftingsystemet taget direkt från Segas egna Outrun 2. Det kan såklart ha något att göra med att Sumo Digital ligger bakom spelet. Det var länge sen sist man fick en sån underbar känsla av att komma först efter ha legat längst bak under ett helt race.

Spelets banor är baserade på Sonic Heroes, Super Monkey Ball: Banana Blitz, Billy Hatcher and the Giant Egg, Jet Set Radio Future, Samba de Amigo och The House of the Dead. Trots att alla banor är grymt designade så önskar man sig mer variation när det är tre banor per spelserie, alla förutom Sonic som får hela tio banor (om man räknar med DLC). En del av mig önskar banor baserade på Coconut Beach från Outrun och Three Seven Speedway från Daytona USA men jag är ändå nöjd med det man får.

Valen av karaktärer går från de ytterst medelmåttiga Big the Cat och Amy till helt och hållet fantastiska. Äldre fans av Master System, Mega Drive, Saturn och Dreamcast kommer ha mycket roligare med exempelvis B.D. Joe, Ryo Hazuki, Opa-Opa och Alex Kidd. Rekommenderar helst 360-versionen av spelet på grund av möjligheten att spela som Banjo-Kazooie och ens egna avatarer.

En av de större bristerna i spelet är dock hållbarheten. Efter man har vunnit igenom alla Grand Prix, klarat alla uppdrag och köp alla karaktärer så finns det få saker att göra förutom att köra om banor som olika karaktärer.

Trots brister som detta och lite för många Sonic-karaktärer så är Sonic & Sega All-Stars Racing ett starkt och underhållande spel som jag varmt rekommenderar till både Sega-fans och yngre barn. En värdig utmanare till Mario Kart.
______________________________________

Grafik: 7/10

Spelbarhet: 8/10

Ljud: 7/10

Hållbarhet: 6/10

Plus:
Arkaddoftande spelkontroll, massor av Sega-nostalgi, snygg grafik.
Minus:
Brist på variation, för mycket Sonic.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10