Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mass Effect 3

Möjliga Spoilers från Me2 om du inte spelat det kolla in min recension där!

"Ahh yes the Reapers I thought we dismissed that claim long ago"

Jag har stirrat döden i ansiktet, jag har precis som den eldbeklädda fågel Fenix återfötts. Efter ett uppdrag gått snett och jag återuppbyggts av det jag svor att utrota från galaxen.

Cerberus, era expermiment kostade livet av en god vän och såg till så att mänskligheten fick ett hop ett ljus i de mörker som snart ska komma.

Mitt namn är John Sheapherd och jag är en SPECTRE, galaxens hopp från total utrotning.

Jag står inför en krigstribunal på Jorden, barnen leker långt borta i den moderna staden. Jorden har ett sista ögonblick av lugn.

Mänskligheten vet att något är fel. installationer och kolonier har försvunnit från nätverket och all kommunikation från dem försvunnit.

John Shepheard förklarar för människorna vad som händer.

Vad fruktar vi mest... döden, krig, våld? Vi fruktar det som vi inte förstår och det är på väg att förstöra allt vi håller kärt. Maskin och organiskt liv sammansatt i en Legion av död och förintelse. Varje Reaper är skapade av ett Imperium! De är många och vi är alldeles för få!

Vårt hopp ligger i att en marinsoldat en sk Spectre vars namn är Shepheard ett hopp, en legend kan rädda våran galax!

Men vi är inte ensamma om vi bara vågar sträcka ut vår hand och fråga!

Mass effect 3 är den sista delen i trilogin om John Shepheard och det blir din roll att sammla alla galaxens varelser och armeer mot the Reapers och återta Jorden. Låter det bekvämt... Känn ingen press.

Vi kan börja med vad är nytt, jo vi kan skrota det gamla resurssystemet och tänka om. Du scannar planeter och skickar ner en sond för att få upp krigsmaterial som hjälper dig och ditt krig. Men även för att hjälpa andra raser i galaxen.

Grafiken/ljussättningen, ljudet och bilden är klart bättre. Men här kommer mitt första klagomål visst spelet ser bättre ut än tvåan men modeller i PC versionen saknar högupplösta texturer de ser inte bra ut ibland pga att det är lågupplösta. Det bra är att vi ska få en gratis patch för det.

De har även gjort ett djupare level system efter att du låst upp tillräckligt många färdigheter i en gren så delas de upp i två grenar så att du kan välja vilken du vill gå längsmed eller hoppa mellan båda.

Du har även möjlighet att modda vapnen med tillbehör såsom längre pipa som ökar skada, bättre sikte osv.

Spelet erbjuder också betydligt bättre sido uppdrag som oftast är ceterad kring en huvud karaktär eller team medlem i tidigare spel.

Spelet är stort och mäktigt, stämningen rå och bitvis obehaglig, ett exempel är de nya sorterna av Husks som är döda utomjordlingar eller människor omgjorda till zombieliknande hjärnlösa monster.

Spelet fångar känslan av krig, storskalighet och det gör det med råge. Efter att ha följt serien från del ett vill man nästan kapitulera under en del uppdrag så bra är det här spelet.

Du åker mellan planet till planet precis som i föregångaren enda skillnaden är att det kan finnas reapers i dem vad tillför det här. För att hitt akrigsmaterial och relicer scannar du rymden omkring dig och gör du det för många ggr så kan om det finns en reaper eller flera i systemet lokalisera dig och börja jaga dig, för att undkomma måste du hinna ut ur solsystemet via den stora "Mass Relay" eller att åka ut ur solsystemet genom att åka till gränsen. Skulle du bli fångad ja spelar du får du se.

Kom ihåg att Mass effect aldrig var ett rollspel det var en action/rpg hybrid och i 3an så tar det bort det som är onödigt inom rpg och det som inte behövs från actiongenren och smälter dem samman till något perfekt. Biotics och Tech är även tillbaka likaså alla klasser du lärt dig älska. Vi får ett kärt återbesök av våra granater som är en kraft som biotics och tech istället för ja.. ett litet antal granater

Jag visste inte först vad jag skulle tro är det en nerdummad cod klon eller ett helt ok spel. Jag hade helt fel spelet gör allt det vill göra och skapa så bra. Det är en värdig uppföljare med ett spännande slut;)

Men spelet har inte bara bra saker för sig även några svagheter till PC versionen är läppsynkningen off en del karaktärer försvinner i dialoger, animationen för springning är pinsamt dåligt, och Cgi filmerna är låg upplösta likaså en del modeller.

Dehär stör mig lite grann men det påverkar inte slutbetyget. Vad som stör mig är att vi är i 2012 många har lcd skärmar spelar spel i 1920x1080 eller mer och CGI filmerna blir suddiga och ser inte alls så bra ut på skärmarna. Det är något som går igenom alla spel nuförtiden på PC... Varför inte om de har högre upplösta filmer släppa dom på hemsidan som gratis nedladdningsbart material för de med vassa nog datorer och plats. Varför erbjuda spelet i 1920x1080 och inte CGI filmerna.

Som du ser är det småsaker som går att gnälla på, spelet är helt underbart och bland det bästa jag någonsin spelat i hela mitt liv, det trodde jag inte men spelet är fenomenalt.

Det känns skönt att ha avklarat del 3 sista striden även om våra olika spel sessioner kommer se olika ut kan jag säga att jag tror ingen scifi fan kommer vara missnöjd med detta.

+Superbra story
+atmosfäriskt
+binder ihop del 1 och 2 till en stor trilogi
+Mycket svåra beslut
+Läcker design och roliga sido quester
+Suveränt soundtrack av Clint Mansell
+Intelligent avslut
+Bra kontroll
+Snygg ljussättning
+Mycket quester de fångar känslan av kaos

-Läppsync lite av ibland
-Lågupplösta texturer och CGI filmer
-Ibland blir karaktärer i sido uppdrag osynliga när de ska prata


Har du aldrig spelat ett Me spel så är du nästan skyldig dig själv den njutningen jag tror det kommer dröja länge innan vi får se ett sådant här ambitiöst spel projekt igen!

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 7.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10