Svenska
MEDLEMSRECENSION

Final Fantasy XIII

Jag minns då FFVII kom ut, det var häpnadsväckande! Grafiken! 3D! Musiken! Det var magiskt. Efter VII så har FF inte riktigt hittat den där magiska känslan. Visst har det varit en hel del upp och ner, men jag bestämde mig ändå att ge XIII en chans.

Första intryckt var, hm vackert. Men jag kanske skulle har valt Ps3 istället?
Vad jag hatar eller kommer alltid att hata är hemska dubbade japanska rollspel/anime. Men allt annars känns bekant, precis som FF ska vara.

Stridssystem tycker är faktiskt ganska bra, rolig på nåt sätt. Fast det går för tok för fort. Rating system känns lite hm sådär. Den vill att man ska besegra fiender/bossar så fort som möjligt. Men det är inte alltid att man vill. Ibland krävs ju vissa taktik att hålla sig vid liv. Och man vill kunna experimentera utan att man känner sig illa tvungen att försöka få fem stjärnor.
Men efter ett tag så börjar man ändå bli någorlunda bra att man oftast får 5 stjärnor.

Musiken däremot tycker inte jag alls att den är bra. Inte alls magiskt. Vissa musikstycke känns fel, att den är på fel plats vid fel tidpunkt. Nuf said!

Svårigheten i spelet är faktiskt ganska bra men ändå lite för enkelt. Ju starkare man blir, ju svagare känns fiender? Fast då måste du ändå använda rätt taktik. Bäst är att använda Sab som debuff och sen Rav för att bygga upp Stagger. Och avslut med Com/Com/Rav. Men det är olika person till person.
Vad som blir svårare är att ju starkare du blir, ju kortare tid får du till att få 5 stjärnor.

Hur långt är spelet? Hm för mig tog det nog lite över 23 timmar och ändå rusade jag igenom det mesta. Och visst dog ett par gånger också. Men ska man ta allt 1000/1000 så tar det nog lite tid. Samt bygga upp sin karaktärer till max och hitta gömd vapen/bossar. Så det hela kan nog ta upp till 50 timmar om man bara orkar. Själv ligger jag lite dryg 60 timmar plus.

Nu är jag nyfiken på hur XIII-2 är. Men jag är ändå nöjd med XIII. Det var ingen WOW men tillräcklig för att tillfredsställa mig.

Medlemsrecensioner16
Samlat betyg: 7.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10