Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Darkness II

Skrivet av: felixen   2012-02-14

Det började med starbreeze som utvecklade första spelet som många gillade och var mindre intresserade av. Jag var en av dem som tyckte det var lite tråkigt men ändå intressant.

Om man inte har spelat första spelet så är det ingen bra idé att läsa den här recensionen.

The Darkness 2 gör nu av Digital Extremes som ville gå lite mer in på serietidningens syn och ändrade designen och använder cell-shading.

Du tar rollen som Jackie Estacado som har en maffia röst och ska kännas tuff. Jackie är riktigt tuff han har ju The Darkness i sig. Allt startar med att man ska på middag med 2 vackra kvinnor man möter sin kompis Vinnie som säger vilket bord du ska sätta dig vid.

Sedan drar spelet igång du blir anfallen av mystiska personer som får dig att behöva använda The Darkness för att överleva. Jackie hamnar i jobbiga situationer och hans älskade tjej Jenny är inte bortglömd han ser syner av henne ofta och allt blir mer mystiskare.

Spelet är kort själva huvud-storyn tar ungefär 6 timmar och sedan finns det CO-OP online eller spela solo olika missions som har ett sammanhang med huvud-storyn.
Efter man klarat spelet finns det ett alternativ med new game+ där du har kvar alla dina uppgraderingar du köper för essence.

Du har 3 olika "Träd" att välja förmågor som du kan ha riktigt stora användningar för i strid. För att få så kallad essence så msåte du döda fienderna brutalare och snyggare.
Du har möjlighet till coola avrättningar som ger dig mer essence.

Att spela spelet är en fröjd det är snyggt och designen är magisk samt en riktigt tight spelkontroll över allt som händer.
Det finns olika typer vapen som du kan ha i dual-wield eller bara ett då du kan sikta in på din fiende bättre samt dina monster armar som är riktigt bra i närstrid och kan plocka upp olika objekt som hjälper dig.

Att dra ur din fiendes hjärta för att du får liv, i vissa situationer kan det bli riktigt tufft eftersom Jackie inte kan vara i ljus då han blir mer skadad. Jackie har ju alltid sin lille vän Darkling som är rolig och det känns som man verkligen gillar honom. Det finns olika uppgraderingar som du kan göra för att kasta honom på fiender.

Grafiskt så är The Darkness 2 helt fantastiskt, det blir atmosfäriskt och man trivs att vara i mörkret. Alla coola upplevelser som överraskningsmoment som dyker upp ofta med en väldigt bra story.

Karaktärerna i vissa banor kan man prata med och man börja tycka om dem. Det känns levande och även fast det är så linjärt och kort så är det verkligen starkt jobbat att dem lyckas få karaktärerna förmedla en sådan sak. Rösterna är ju perfekta, The Darkness låter riktigt hemsk och listig dock kan Jackies vara lite konstlad.

Musiken är strålande och alla vapens ljud och skrik som händer under action sekvenserna är många men riktigt välgjorda.

The Darkness 2 är ett av det bästa FPS på länge väldigt atmosfäriskt och har en sånt grepp om dig du vill aldrig sluta spela, du vill bara fortsätta. Spelet tar tyvärr slut men som sagt så är det kort, men om spelutvecklarna hade lagt in mer i spelet hade det bara känts för mycket onödigt. De lyckades få med allt och inte överflödigt som hade gjort att man tröttnade. Det finns olika val du kan göra som får dig att vilja spela om och se vad som händer istället.

The Darkness 2 bör alla uppleva, ett spel som har allt och är verkligen helt klart ett mästerverk.


Grafik 10/10: Underbar design och snygg grafik men en riktigt skön atmosfärisk känsla.

Ljud 9/10: Bra musik, mycket bra röster och luden på allt som är tillgängligt att döda en skurk med är extremt bra.

Spelbarhet 10/10: Otroligt tight spelkontroll med roliga och coola finesser som aldrig blir otympligt.

Hållbarhet 7/10: Kort och man vill bara ha mer av den välskrivna storyn samt finns vendetta läge som håller humöret uppe och new game+. Spelet ska upplevas mer en 1 gång.

+ Snygg grafik, Fantastisk design, mycket bra story, rolig gameplay, bra röster.
- Kort.

Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10