Svenska
MEDLEMSRECENSION

Half-Life 2

Så då var det dags då. Dags att recensera en av de bästa spelen som jag någonsin fått lyckan att spela.

Bakgrund
Half-life 2 är uppföljaren till det kritikerrosade Half-life som var ett first-person shooter som kretsade kring Gordon Freeman, Vetenskapsman och testperson på det top-hemliga labbet Black Mesa. Under ett experiment går något fel och helvetet bryter lös och Gordon är det enda som kan lösa det hela.

Story
I uppföljaren spelar man återigen som Gordon Freeman. I inledningsscenen sitter man på ett gammalt skakigt tåg och anländer till en sliten tågstation. Hela stationen lyser grå-sovjet och på väggarna hänger enorma tv-skärmar där ledaren över landet sprider propaganda och uppmaningar till folket. Tidigt stöter Gordon ihop med "-have a good one" säkerhetsvakten från black mesa Barney Calhoun. Calhoun hjälper Freeman komma ut ur tågstationen och berättar vad som har hänt medans han var borta. I klasisk half-life anda drar sedan Gordon ut på en resa för att kicka utomjordisk rumpa och rädda mänskligheten (och sitt eget skinn).

Miljöer
Miljöerna är fantastiska och skiftar från kall betongstad till grottgångar och kustlandskap.
Source-motorn tar verkligen fram tonerna och nyanserna bra, grafiken är magnifik. Karaktärerna är väldigt bra gjorda och ser väldigt verklighetstrogna ut.
Dialogen är bra, trots att Gordon själv inte yttrar ett ord, som i föregångaren.
Framförallt känner jag att storyn är väldigt driven, spännande och bra. jag vill alltid gå vidare, kolla bakom nästa hörn och under nästa lucka (där det kan dölja sig en headcrab-zombie!!). Vapenen är bra och väl avvägda, precis som fordonen.

Sammanfattning
Spelets starkaste sida skulle jag sammanfattningsvis säga är storyn, inget knäcker den här fps:en! har spelet några svagheter?
Ja det skulle väll i så fall vara de långa laddningstiderna mellan olika banor som kommer ganska så ofta. Med dagens datorer (2012) så är det dock faktiskt inte ett stort problem, och trots att det är åtta (8!) år sedan spelet gavs ut, håller grafiken bra än.

10/10 får spelet!

Medlemsrecensioner47
Samlat betyg: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10