Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed: Brotherhood

Skrivet av: zwqase   2012-02-03

Sedan det första spelet har jag varit ett stort fan av Assassin's Creed som spelserie. Även om tvåan var lite sämre så fanns dör saker att gilla ändå. Brotherhood däremot är ett steg i rätt riktning, därför återigen finns det med verkligt inspirerande smygmoment och hela idén med att ha ett gäng till hjälp är faktiskt roligare än vad jag först anat. Lägg därtill ett unikt och härligt online-läge och du har ett spel som nästan rår på det första spelet.

Ezio Auditore har huvudrollen även denna gång i spelet som tar vid direkt efter den andra delen. Denna gång handlar det dock inte om att resa mellan städer, utan istället är det enbart Rom som ska rättas till med hjälp av gömd kniv och dylikt. Samtidigt fortsätter förstås även Desmond och hans vänner att hålla sig gömda och leta efter ledtrådar till denna skatt som serien cirkulerar kring.

Handlingen i Brotherhood... är okej. Jag har aldrig gillat Ezio som karaktär och handlingen som sådan är många gånger lite väl lättsam i mina ögon. Men jag uppskattar den mystik som även finns i Assassin's Creed-serien. Men det är inte för handlingen skull jag uppskattar Brotherhood.

Nej, det handlar snarare som spelet i sig. Atmosfären och spelmekaniken. Det är riktigt rolgit att spela helt enkelt. Och som sagt, att ha vänner med sig är mer underhållande än vad jag anat från start. Därför detta ger dig bättre smygarchanser. Du måste inte rusa in i varenda situation utan kan låta någon annan göra det åt dig, utan att det nödvändigtvis gör spelet lättare. Därför du vill ogärna sända dem in i en onödig död, det hjälper inte dig på något sätt isåfall. Det gäller att tänka och planera, vilket jag tycktes saknades många gånger i tvåan där man hade större möjligheter att rusa pang på.

Och så måste man ju nämna online-läget också. Som tråkigt nog är väldigt litet och har långa laddningstider. Men det är något som jag hoppas att Ubisoft för med sig till nästa titel i serien. Online-läget alltså. Gör det större, så kommer det kunna hålla betydligt längre. Som det är nu fungerar dock och ger mersmak. Vilket jag tycker hela spelet gör. Jag vill ha mer Assassin's Creed. Gärna något mer likt ettan, men Brotherhood är inget dåligt för det. Tvärtom. Det är inte perfekt, men vilket spel är det?

Medlemsrecensioner20
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10