Svenska
MEDLEMSRECENSION

Gun Showdown

Det är dags för hämnd. När ödet tar ifrån Colton White allt han bryr sig om kan han bara lita på sitt vapen. Spela som Colton och försök skipa din egen rättvisa mot alla som gjort dig illa.

Jag vill verkligen gilla detta spel och det har även sina stunder, men jag spelade Gun på PS2:an och Activisions cowboyspel var mediokert redan då.
Tyvärr är det litet sämre till PSP, mest på grund av styrningen vilket jag kommer till sen. Men i avsaknad av konkurrens så är Gun ändå något som man bör uppleva om man gillar cowboys & indianer och har en bärbar Sonykonsol.

Grafiken är ganska dålig, påminner om PS1-tiden med kantiga texturer & renderade mellansekvenser som bara är snäppet vassare än under själva spelandet. Färgvalet är fyra nyanser av brunt och det mesta är fult & tråkigt designat.

Ljudet är blandat. Musiken är det bästa med spelet, komponerad av Christopher Lennertz, kanske mest känd för att göra Mass Effect 3-ljudspåret samt en massa tv-& skräpfilmer. Här är det sparsmakad, stämningsfylld country som gäller!
Röstskådespelet är oftast taffligt inläst trots proffs såsom Lance Henriksen, Ron Perlman & Kris Kristofferson. Ja, till och med Nolan North är med på ett hörn, men som sagt verkar alla inblandade lite oinspirerade & loja.

Styrningen är ingen rolig historia. Återigen får jag handkramp när jag stressad rider runt på Ponny-expressens uppdrag, jag använder Guns Bullet-time-variant oftare än jag gjorde i Max Payne, men inte för jag vill utan för att jag måste för att överleva och Colton rör sig segt som i tjära & fjädrar med en kamerastyrning som lämnar mycket att önska.

Hållbarheten är god. Det finns en massa sidouppdrag att sätta sporrarna i, såsom poker, jakt, prispengar på kriminella och ovan nämnda Ponnyexpressen. Huvuduppdraget tar ca 10 timmar att spela och är faktiskt inte så pjåkigt även om det börjar lite skakigt med pappa Ned & en ångbåtsstrid.
Efter att ha klarat 100 procent så finns det ingen anledning att återvända. Det finns lite Quickplay poker och en usel variant på Duck hunt, men inget att skjuta salut för. Multiplayer har jag inte testat.

Sammanfattningsvis vet jag att allt det som Gun Showdown inte är, är exakt det som jag kommer älska Red Dead Redemption för, när jag sätter lassot runt det liret nångång i vår.
Jag har också äntligen hittat det perfekta stället att spela PSP på. I en hängmatta i Barranquilla, norra Colombia. Tyvärr är man inte där så ofta...

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10