Svenska
MEDLEMSRECENSION

Jurassic Park

Jag har spelat klart Jurassic Park The Game och här kommer min recension. Jag ska säga det att jag hade noll förväntningar på spelet. Har sett alla filmerna och den första filmen är magisk än idag. Så jag var lite rädd att denna spinoffen på första filmen inte skulle göra filmen rättvisa men jag blev faktiskt positivt överraskad! Läs vidare för att veta mer.

Jag hade ingen direkt aning om hur spelet skulle spelas men jag kan bara säga att det är som att Mass Effect möter rullande filmsekvenser. Plus en del snabba moment med knapptryckningar.

Det är ganska skriptat hur man ska göra du kan inte gå runt fritt som i GTA tex. Utan där dyker upp ledtrådar och även dialoger som man ska fullfölja.

Jag tänker inte avslöja så mycket om storyn men Dennis Nedrys rakkrämsburk med embryona i hänger med i hela detta spelet.

Du kommer att ställas inför en del val under spelet vilket leder till olika utgångar. Detta ökar garanterat återspelarvärdet vilket jag tycker är bra.

Där blandas med karaktärer från filmen som givetvis John Hammond ( dock pratas det bara om hans agerande från filmen i spelet ) men även nya karaktärer som Telltale Games fyllt på med vilket är kul.

Under de mer hetare sekvenserna dyker där upp olika knappkombinationer på skärmen som man ska trycka i rätt ordning så det gäller att man har koll på var knapparna sitter dessutom är där en del pusslande i spelet tex med att lokalisera på karta var man befinner sig och gå in i parkens system som Lex gjorde i första filmen!

Spelet ligger på fyra delar varav varje varar i ett par timmar. Jag skulle gissa att alla episoderna tar ca 6-10 timmar att spela beroende på hur snabbt man vill rusa igenom spelet.

Telltale Games är utvecklaren/utgivaren som ligger bakom spelet och de har lyckats göra ett spel som enligt mig håller måttet.

Visserligen håller inte spelet Mass Effect klass tex men det är också ett spel med betydligt högre budget.

Det som är minuset för mig med detta spelet är själva optimeringen av det. Telltale Games försenade det för att finslipa det om jag minns rätt men fortfarande i slutversionen hackar spelet till lite för ofta för min smak ( jag har spelat PS3 versionen ) tex när du hamnar i en scen där du måste vara snabb på knapparna inte så kul om spelet fryser till ett par sekunder då det förstör rytmen i knapptryckningarna och spelet känns inte lika actiontungt som det kunde ha gjort om det hade rullat på stabilt.

Slutsats: Telltale Games har enligt mig inte gjort Jurassic Park filmen orätvisa. Man har med begränsad budget lyckats förmedla ett spännande och framförallt annorlunda spelsätt som kanske inte faller alla i smaken men jag gillar det skarpt.

Alla Jurassic Park fans av filmerna kommer få precis som jag en del rysningar av musiken och vissa scener i spelet.

Spelet får 8/10 av mig vilket det absolut förtjänar.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10