Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed: Bloodlines

För första gången någonsin bli en mästarlönnmördare på PSP.

Jag har alltid gillat Assassin´s Creed-serien. Det spelar liksom ingen roll om det utspelar sig i det heliga landet eller i renässansens Italien, det är alltid en fröjd att spela Assassin´s Creed.

Nu får jag återvända till första spelets huvudkaraktär Altair på Cypern, där han gör upp med Bouchart en gång för alla. Animusen är som alltid närvarande i bakgrunden, och detta trodde jag aldrig jag skulle skriva, men jag saknar Desmond litegrann. Utan honom känns animusen ännu mera könlös & överflödig.

Grafiken är mycket bra för att vara till PSP, ja det är nästan God of War-klass, men jämfört med storebröderna till konsolspel, så är städerna pyttesmå och glest befolkade. Det är dessutom många grafikbuggar, jag har fallit genom golv, stött på osynliga väggar & osynliga spökfiender. Jag har även fastnat så hårt på ett uppdrag att jag blev tvungen att starta om.

Ljudet är snäppet sämre än grafiken. Musiken är spännande men intetsägande, röstskådespelet är ganska stelt, även om jag gillar Altairs monologer, inlästa av Cas Anvar som jag personligen tycker gör ett bättre jobb än Shahbaz gjorde i det första spelet, men också ljudet har buggar med upprepande av ord & ibland hela meningar.

Spelkontrollen går mycket på automatik, särskilt när man klättrar, vilket är ganska skönt med tanke på PSP:ns begränsade analogspak. Däremot har jag svårt för kameran & kamerastyrningen, även problemet med vansinneshopp ut från väggar & torn kom tillbaka, något jag lärde mig av med under Assassin´s Creed: Brotherhood och striderna är enformiga som vanligt. Jag är inte alls kompis med styrningen helt enkelt.

Det är också första gången jag blivit tvungen att pausa ett spel på grund av handkramp, vilket uppstod av allt springande med axelknapparna intryckta. Handen formar sig till en klo, vilket inte är så skönt i längden.

Hållbarheten är knappt godkänd. Jag klarade äventyret på ca 6-7 timmar. Det var ganska roligt att leta silver- & guldmynt, men de var inte så många och det tar slut snabbt.

Sammanfattningsvis: Assassin´s Creed Bloodlines är inget dåligt äventyr och är du ett fan av serien och äger en PSP, tycker jag absolut du skall spela detta. Dock är det litet för trasigt för att nå upp till God of War-spelens nivå.

Samlat betyg: 6.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10