Svenska
MEDLEMSRECENSION

Kingdom Hearts II

Kingdom Hearts II är ett rätt så märklig idé. Som titeln säger så är det en uppföljare till Kingdom Hearts. I Kingdom Hearts så blandades två företags figurer ihop.
Disneys figurer från många kända filmer som Lejonkungen, Skönheten & odjuret, till och med Disneys live action film Pirates of the Caribbean blandas ihop med det japanska spel-serien Final Fantasy. Även fast det kan låta som en märklig idé, så passar dem faktiskt rätt så bra ihop och det är en riktigt cool blandning.

Man börjar spela spelet som den unga pojken, Roxas. Han lever en rätt så vanligt liv i Twilight Town. Men det börjar hända märkliga saker i staden. Man kommer senare i spelet spela som huvudpersonen från första spelet, Sora.

Det är när man väl spelar som Sora som man kommer att resa runt i olika världar som är baserade på Disneys filmer som bl.a Lejonkungen, Skönheten & odjuret och Pirates of the Caribbean. Sora reser inte ensam, han med sig dem välkända Disney-figurerna Kalle Anka och Långben. Sora har även med sig Benjamin Syrsa från Pinocchio som skriver en logg om deras äventyr och om karaktärerna dem möter.

Storyn i världarna är oftast baserad på handlingarna från filmerna, men med lite ändringar. Förutom Disney-världar, så det även några original världar, som varken är baserade på Disney eller Final Fantasy. Men det finns Disney- och Final Fantasy karaktärer i dessa original världar också.

Det är inte bara Disney i spelet, utan även Final Fantasy. Jämfört med Disney så finns det inga världar baserad på Final Fantasy spelen, men många Final Fantasy karaktärer finns i original världarna och några i Disney-världarna.
Förutom Disney- och Final Fantsy karaktärer finns det självklart även original karaktärer som t.ex Sora och Roxas.

Fienderna som man möter kallas Heartless. Dessa varelser finns i olika former och färger och man möter dem i nästan alla världar. Sen finns det även dem mystiska fienderna Nobody. Även fiender från Disney filmerna är med, som t.ex i Pirate of the Caribbean-världen möter man pirater. Bossar man möter är speciella Heartless eller Nobody som oftast är rätt så stora, men även skurkarna från Disney filmerna möter man.
Dem riktiga huvudskurkarna i spelet är dock en organisation som kallas Organization XIII.

Kingdom Hearts 2 är ett rollspel, men stridsystemet är actionbaserad precis som dess föregångare. Med sig i strid har Sora med sig Kalle Anka och Långben och dem hjälper Sora i strid. Kalle är en magiker som använder magi i strid, medans Långben slåss med en sköld. I vissa världar kommer även karaktärer från den världen gå med Sora som t.ex i Pirates of the Caribbean-världen så kan Jack Sparrow vara med i Soras team.

Stridsystemet är väldigt bra gjort och den är riktigt kul också. I förra spelet fanns det kameraproblem, men dessa har nästan försvunnit helt i Kingdom Hearts 2. Man kan välja mellan tre svårighetsgrader och det tycker jag är väldigt bra.
Många kändisar gör rösterna i spelet. Soras röst görs av ingen mindre än Haley Joel Osment (Coel Sear i Sjätte sinnet) och vi får även höra Christopher Lees (Saruman i Härskarringen) och Pat Moritas(Mr. Miyagi i Karate Kid) röster i spelet.
Även fast jag brukar fördra japanska röster i japanska rollspel(man kan bara ha engelska röster i engelska versionen), så passar dem engelska rösterna väldigt bra i Kingdom Hearts-spelen just på grund av Disney.

Handlingen är väldigt bra, spännande och kombinerad med dem underbara världarna är spelets största styrka. Även grafiken är väldigt bra gjort, med både karaktärerna och miljöerna välgjorda. Musiken är otrolig bra också.

Ett lite minus är att det krävs att man har spelat det första spelet och Chain of Memories(detta spel utspelar sig mellan första och andra spelet) för att förstå handlingen full ut.
Men oavsett om man har spelet dem förra spelen eller inte så är Kingdom Hearts 2 ett riktigt toppenspel och ett av världens bästa rollspel.

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10