Svenska
MEDLEMSRECENSION

Crysis

Det tog två år och en uppföljare innan Cryteks grafikfest hittade sin väg till våra konsoler. Under denna tid har jag hoppfullt förundrats av grafiken och väntat på den dag jag som konsolspelare skulle få avnjuta spelet. Den dagen är nu kommen.

För ett budgetpris på 200 kr går spelet nu att ladda ned från Xbox Live och Playstation Network och jag kan redan nu i recensionen slå fast att spelet är väl värt pengarna. För spelet är en imponerande konvertering.

Söderhavsön som spelet utspelar sig på är vacker i dagsljuset och lömsk om natten. Effekterna är ofta fantastiska och känslan när man från en höjd spejar över sina omgivningar går inte av för hackor. Hela spelet målar upp en vacker tropisk tavla när kulorna inte viner runt omkring. Men även på en vacker söderhavsö finns det skönhetsmissar.

Ibland hackar skärmuppdateringen och om man rör sig för fort händer det ofta att texturerna inte hinner laddas in. Det är inga problem som kommer förstöra spelupplevelsen nämnvärt, men i ett spel vars grafik är dess största förtjänst blir det ändå ett tydligt minus.

Spelmekaniken bygger kring nano-dräkten som man har på sig. Den ger en möjligheten att under korta perioder bli osynlig, tåla mer stryk eller springa snabbare och slå hårdare. Att kunna göra sig osynlig på en sekund och smyga runt och plocka ut fienderna en efter en är en fantastisk känsla. Möjligheten att springa snabbare gör att söderhavsön inte känns så oändligt stor och att kunna ta mer stryk blir praktiskt senare i spelet när smygandet inte längre är möjligt. Allt detta är smidigt anpassat för konsol och bidrar till upplevelsen.

Andra delar av spelet gör att det blir tydligt att spelet är en konvertering från PC. Systemet med att förändra sina vapen med olika delar är osmidigt att använda i stridens hetta och det gör att man ibland är fast med ett sniper-sikte i närstrid. Visst kan man skylla det på att man planerade sina strider dåligt, men jag känner ändå att de kunde gjort systemet smidigare.

Handlingen i spelet är ingenting att hänga i julgranen och jag kan ärligt talat inte återge den i detalj trots att jag just spelat igenom spelet. Karaktärerna och röstskådespelarna är inte heller särskilt nämnvärda men det påverkar inte mitt omdöme särskilt mycket. En grafikfest är trots allt en grafikfest.

Tyvärr saknar spelet Multiplayer-läge så återspelningsvärdet ligger i att klara av allt, jaga achievements eller om man helt enkelt vill återuppleva spelet en gång till. Men för 200 kr känns denna actiontunga grafikfest som ett rätt solkraft köp.

Medlemsrecensioner54
Samlat betyg: 9.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10