Svenska
MEDLEMSRECENSION

Bioshock

1960, mitt i det stora atlanten, jag sitter avkopplande på min stol på den som känns vara en av de säkraste planen, ingenting kan hända, det finns inget att oroa sig för. Men det är bara det du vill intala dig. Vi har alla tankar om mardröms scenarion som kopplas till evig plåga och död, men tänk om, tänk om! Just detta skulle hända dig, på havets botten i det mystiska atlanten.

En man vid namnet Andrew Ryan uppfyllde sitt livs dröm, att bygga ett imperium, styrt av honom under vattenytan. Visst byggdes staden upp successivt, men efter nyåret 1959
så hände något fruktansvärt, men vad var en fråga som länge blev obesvarad.

Som ni hitintills säkert förståt så kraschar flygplanet mitt i det tomma atlanten, simmandes runt eldsvådorna verkar jag vara den enda överlevande, spelaren är ett enda stort frågetecken om kanske inte mer när man får syn på en fyr liknande torn, mitt i havet! Det verkar som änglarna har varit på sin vakt, men den fyren är en ingång till en mardröm, det är ingången till Rapture.

Under spelets gång "guidas" jag av en överbefälhavare vid namn Atlas, jag startar längst ner i staden och ska då långsamt arbete mig upp till friheten, upp till Atlas. Men lättare sagt än gjort då jag möts av befolkningen som blivit offer för denna epidemi. Striderna mot dessa är "asroliga" och kontrollerna känns väldigt naturliga, striderna blir mer andrenalin bildande tack vare mängder av sprängfyllda och kreativa vapen som sätter eld på fienden. Grafiken är bra, väldigt bra, med tanke på att Bioshock är från 2007. Men enligt mig blir grafiken mindre i fokus i frågan om first person-shooter spel.

Ju längre man kommer in i spelet, desto roligare blir det, dels för att alla vapnen går att uppgradera och samma sak för de övernaturliga krafterna som du erhåller i din vänstra hand, men också så blir historien mer omfattande och komplicerad, man blir ungefär förråd 3-5 gånger under spelets gång!

Varför ska du köpa Bioshock:
Om du gillar thriller, full fart, explosioner och monster på 2*2 meter så är det här spelet för dig, ingen tvekan, du kommer annars missa något.

Varför ska du inte köpa bioshock:
Måste gilla first-person läge, tålamods krävande, du informeras att du är nästan uppe ett dussintals gånger, blir extremt irriterande efter ett tag.

Grafik: 9,0/10
Spelbarhet: 9,2/10
Musik:8,4/10
Hållbarhet:9,3/10
Totalt 9,2/10=Väldigt bra!

Medlemsrecensioner88
Samlat betyg: 9.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10